Ben jij ook dol op nacho ovenschotels? Maak dan ook eens nacho’s met tonijn en kaas! Echt een heerlijk alternatief en deze Tuna Melt nachos zijn heel makkelijk om te maken!

Nacho schotel met tonijn en kaas

Deze dame zet regelmatig een blikje tonijn of andere vis op het menu. Want goede vetten voor de brains en gewoonweg erg lekker en light tijdens zomerse dagen. Terwijl ik laatst lekker zat te genieten van Nanda’s gezondere Tuna Melt bagel voor de lunch, bedacht ik dat dit ook een lekker variatie recept zou kunnen zijn voor nacho’s uit de oven en daarmee werd het idee voor Tuna melt nachos geboren!. Zo ging ik thuis meteen aan de slag met een pittig ‘sausje’ van tonijn uit blik en tomaten. Kocht ik de lekkerste cheddar kaas bij de groothandel (gerijpt en wit van kleur). En zette ik tijdens een zomerse lunch deze nacho schotel met tonijn en kaas op tafel voor mijn gezin. En die ging in no time op!

Nog meer recepten met nacho’s

Het recept voor deze tuna melt nachos was er eentje die al een ontbrak ontbrak op mijn site. Ik heb namelijk al eerder recepten met nacho’s gepubliceerd, en die worden heel graag bekeken door jullie! Van vegetarische en super simpele varianten maar ook de klassieker nacho’s met gehakt en natuurlijk de gruwelijk lekkere nacho’s met pulled chicken. Maar een lekkere variant met vis ontbrak dus nog. Bij deze dus het recept om je vingers bij af te likken. En check hier sowieso een overzicht met nog veel meer nacho’s recepten! Jullie komen vast lekker crunchy & krakend deze zomer door! Eet smakelijk!


Print

Recept: Tuna Melt Nachos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze nacho ovenschotel met tonijn, kaas en avocado is een heerlijk zomers gerecht voor bij de borrel of zelfs als lunch.  Tuna Melt nachos is een gelaagde ‘lasagne’ van tortilla chips, een pittige tomatensaus met tonijn en jalapeno pepers.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode jalapeno pepers
  • 2 blikken tonijn – op water (a 150 gr)
  • 1 blik polpa of tomatenblokjes (400 gr)
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl gemalen komijn
  • 200 gram nacho chips
  • 150 gram cheddar kaas
  • verse koriander
  • Guacamole, naar wens

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (200 hetelucht). Vet een kleine ovenschaal lichtjes in met olie en zet apart.
  2. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd de jalapeno pepers in dunne plakjes. Giet het water uit de blikken tonijn af.
  3. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin slechts anderhalve ui met de knoflook en de helft van de jalapeno pepers in aan gedurende 1-2 minuten.
  4. Voeg de tonijn, tomaten polpa, tijm en komijn toe. Breng aan de kook gedurende 5 minuten maar blijf tussendoor goed doorroeren. Het is de bedoeling dat het mengsel een beetje inkookt, omdat je straks geen ‘zompige’ nachos wilt hebben.
  5. Verdeel de helft van de nacho’s over de ovenschaal. Schep hier de helft van het tonijn mengsel overheen en top af met de helft van de kaas. Verdeel vervolgens opnieuw een laag nachos, tonijn mengsel en de kaas. Bestrooi de nacho ovenschotel tot slot met de overgebleven jalapeno en bak gedurende 10 minuten in de oven, of tot de kaas volledig gesmolten is.
  6. Om het geheel af te lopen lepel je wat guacamole (avocado) overheen. Serveer direct.

Buen Provecho!

Notes

Tip: Proef de tonijnsaus voor je de nacho schotel gaat maken. Is het te pittig voor je? Dan kun je de pepers wat afremmen door een scheutje citroensap of een schepje suiker toe te voegen. Of.. laat de jalapenos de volgende keer achterwege.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tuna melt nachos wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago