De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit gaan zien. Dus wat dacht je van een Tropical Granola met mango en kokos die je meteen in zomerse sferen brengt?! Zelf granola maken is leuk en vaak nog een stukje gezonder dan de versie uit de winkel.
Op deze blog zijn al vaker recepten voor homemade granola voorbij gekomen, maar deze keer heb ik een heerlijke samenstelling gemaakt van mango, ananas en kokos, en afgetopt met banaan, oftewel alle smaakmakers voor een heerlijk zomers en tropisch ontbijtje. Met havermout, gepofte quinoa, gedroogde mango, ananas, kokos en banaan. Alleen nog even yoghurt of kwark toevoegen en je hebt een heerlijk ontbijt recept! Serveer deze homemade tropical granola met mango en kokos voor een zomerse start van je dag!
Zelf granola maken is helemaal niet moeilijk en uiteraard ben je bij granola recepten vrij om naar hartelust te variëren. Dus stel dat jij geen liefhebber van paranoten bent, dan kun je deze Tropical granola gerust met andere soorten noten maken, net wat jij wilt. Check hier ook mijn recept voor een geroosterde peren ontbijtje met simpele notengranola. Liever lowcarb of ketoproof? Check dan dit recept voor low carb notengranola met kokosvlokken. Maar iets zegt me dat deze granola Marrakech style met gedroogde abrikozen je ook heerlijk zullen smaken! Wist je trouwens dat je ook hartige versie granola met noten en pitten kunt maken. Echt een verrukkelijke snack!
Deze tropical granola is een gezonde start van de dag! Met havermout, gepofte quinoa, gedroogde mango, ananas, kokos en banaan. Alleen nog even yoghurt of kwark toevoegen en je hebt een heerlijk ontbijt recept! #ontbijt #granola
Voor erbij:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Mits bewaard in een afgesloten pot, is deze tropical granola gerust een maand houdbaar.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Tropical granola met mango en kokos stukjes!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Mijn favorite granola lijkt veel op die van jou, gebruik alleen bij de basis pecan noten en amandelen en 3 eetlepels cocos olie met 3 eetlepels honing of marple sirup....Maar ga deze van jou zeker een keer uitproberen.....
Hi Mieke,
Hoe grappig is dat! Dan houden we blijkbaar allebei van dezelfde dingen :-)
Groetjes, Betty
Volgens mij weer een heerlijk recept.
Het havermoutmengsel zit nu in de oven.
Eet je die met (soja)yoghurt of gewoon puur?
Groetjes,
Iris
Hi Iris,
ik eet granola vaak met (soya) yoghurt of (amandel)melk.
Maar ook gewoon puur (als tussendoortje om te ' knabbelen') is deze ook heel lekker hoor!
Groetjes, Betty
Amandelmelk klinkt ook goed!
Ben blij met dit nieuwe ontbijt, erg goed gelukt. =)