Vier het Chinese Nieuwjaar met een heerlijk groenten gerecht uit de Chinese keuken! Ben je al bekend met Tjap Tjoy met tofu? Dit gerecht met Chinese gemengde groenten mocht nooit ontbreken tijdens onze Chinese afhaalmaaltijden. Maar je maakt hem nu dus gewoon eenvoudig zelf!
Tjap Tjoy zijn letterlijk vertaald: ‘gemende groenten’ en dit is dan ook een super eenvoudige wok maaltijd om zelf thuis te maken. Er zijn natuurlijk 100 verschillende variaties op dit recept, met bijna elke soort groente denkbaar, maar ik ga gewoon voor de groenten die momenteel in de groentelade van mijn koelkast liggen. Dit gerecht lijkt heel erg veel op Lo Mein (ook wel Chow Mein) maken dat juist met noedels wordt bereid in plaats van rijst. Tjap Tjoy is totaal niet pittig, maar heeft wel een fijn knoflook-gember-zout sausje. Daarom is tjap tjoy ook zo’n allemansvriend in de Nederlands-Chinese keuken. De liefhebber kan natuurlijk nog wel gewokte biefreepjes, blokjes ham of gebakken kipfilet toevoegen. Ik blijf echter in de vegetarische sfeer en ga voor gebakken tofu voor de nodige eiwitten en proteine. Zo lekker!
WIl je meer te weten komen over het Chinese Nieuwjaars Feest dat momenteel over heel de wereld wordt gevierd? Lees er hier dan meer over terug.
De Chinese keuken is in Nederland ontzettend populair. Velen worden van jongs af aan al verwend met gerechten van de afhaal Chinees, maar ondertussen maak je thuis de meest lekkere recepten ook zelf klaar. Vaak nog een stuk gezonder en goedkoper ook! Ga zelf ook lekker aan de slag met dit recept voor eenvoudige Chinese gewokte groenten maken. Maar naast de Tjap Tjoy hebben we uiteraard nog meer Chinese recepten op de website staan. Geef de barbecue een slinger en maak eens geroosterd varkensvlees genaamd Char Siu. En wat dacht je van deze kip in oestersaus met broccoli? Dit is echt heel erg lekker! Daarnaast zijn deze eieren in pittige Szechuansaus zijn ook een heerlijk Chinees bijgerecht! Check hier nog meer recepten uit de Chinese keuken.
Ik maak mijn Tjap Tjoy met gebakken tofu, maar dit hoeft natuurlijk niet. Liefhebbers van een stukje vlees kunnen ook gewokte biefreepjes of kipfilet toevoegen.
Voor de saus:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
*Je kunt natuurlijk groenten toevoegen die jij wilt. Er is geen vast recept hiervoor, zolang je maar 800 gram fijngesneden (wok)groenten gebruikt o.b.v. 4 personen. Wissel bijvoorbeeld eens af met paksoi, champignons, babymais, komkommer, peultjes, etc.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met Chinese gemengde groenten en dus dit recept voor Tjap Tjoy met tofu!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…