Oh mensen, ik heb zoveel zin in deze Mai Thai maand. Sinds onze terugkomst uit Thailand heeft deze thaise rode curry met rundvlees en aubergine al een paar keer op het menu gestaan.
Het is dan ook de eerste curry die ik tijdens onze vakantie geproefd heb en ik was meteen verkocht. Dus trappen we ook meteen met deze rode curry af tijdens de Thaise weken. Thailand staat met name bekend om het pittige eten. Maar ik heb al gemerkt dat kokosmelk behoorlijk verschil kan maken in je gerecht. Deze zoete en romige kokosvocht balanceert je gerecht en remt wat van de pittigheid. Daarnaast is deze Thaise rode curry met rundvlees mijn lievelingsmatch, maar je kunt hem natuurlijk ook met kipfilet, varkensvlees of bijvoorbeeld garnalen maken. Wat jij wilt. Dat is het leuke aan een goede basis curry: het leent zich voor meer experimenteren met telkens andere ingrediënten!
Maar goed, de Thaise rode curry met rundvlees is mijn grote favoriet en zal mij altijd bijblijven als de eerste keer echt Thais eten in Thailand. Misschien iets pittiger dan mijn leven me lief was, maar desalniettemin ongelofelijk lekker. Ik gebruik voor dit recept een kant en klare rode curry pasta uit de Toko. Maar uiteraard kun je deze ook zelf maken. Het vergt alleen nogal een een karweitje en goed stel biceps voor het fijnmalen van alle ingrediënten. Ik heb in ieder geval zoveel mogelijk smaken en ingredienten toegevoegd, zoals ik ze in Thailand ook geproefd heb en/of op mijn bord terugvond.
En ik hoop dat jullie na het proeven ook helemaal verkocht zijn aan de Thaise keuken, want dan staat je de komende weken nog een en ander te wachten! Wat dacht je van deze Panang curry met varkensvlees? Of een fluweelzachte Tom Ka Kai soep? Check hier een compleet Thais weekmenu om je vingers bij af te likken!
Tijdens mijn vakantie in Thailand at ik regelmatig een Thaise rode curry met rundvlees en kokosmelk. Heerlijk met aubergine die meegestoofd worden en geserveerd met witte rijst is dit een van mijn favoriete thaise recepten!
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met croissant krans met aardbeien en mascarpone wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
heeeerlijk!
hier krijg ik nu enorme zin in!
hahaha, lekker he!
Ik ben benieuwd hoe je hem vind smaken!
heb je voor mij de recept om de rode curry pasta zelf te maken?
Hi, hij zit in de pan. Ben erg benieuwd !!
En... heeft het jullie ook zo lekker gesmaakt? :-)
Dit recept heeft ons geweldig gesmaakt!
Helaas waren de biefstukreepjes wel een beetje taai geworden.
Heb ik ze dan te lang rondom aangebakken, of te lang laten garen in stap 5?
Goed zo, alleen jammer dat ze taai zijn geworden.
Ik schroei ze echt op heel hoog vuur, in rap tempo, goed dicht. Dat wil al veel schelen.
Heel veel kookplezier!
Vandaag gemaakt en heeft ons fantastisch gesmaakt! Bedankt !
Dat vind ik leuk om te horen!
Voor Derde x aan het maken in spanje. Erg lekker en leuk om te doen. Hier kan je niet even naar de appie om alles te kopen. Maar is ook al avontuur om alles te krijgen
Graciiias vanuit malaga
Gracias! en wat leuk om te horen!
Groetjes, Betty
Kan je dit ook met stoofvlees maken? Runderlappen met de curry en kokosmelk een paar uur stoven en dan de rest van het recept maken?
Hi Yvonne,
heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar laat ons allemaal zeker weten of het werkt?
Eet smakelijk alvast!