**************************************

Dit restaurant is inmiddels gesloten. 

**************************************

Heb je zin in kip of kreeft? Dan zit je bij Yoepz Kip & Kreeft aan het juiste adres. Te vinden in hartje Utrecht en Amsterdam. En wie weet straks op nog meer plekken in Nederland.

Het gegeven is simpel: lekker toegankelijke gerechten met kip of kreeft. Of kip EN Kreeft. Heel, half, in een bitterbal, op brood of door een salade. Wat jij wilt..

In Utrecht vindt je Yoepz Kip & Kreeft in een lekker groot pand. Wellicht bekend als de voormalige uitgaansspot Havana’s. Het pand is grondig verbouwd en is een nieuw spot geworden om af te spreken voor een avondje eten en bijkletsen.

Verwacht geen ingewikkelde menukaart, want je eet hier simpelweg gerechten met kip en met kreeft. En zo simpel als de kaart is, is ook de opmaak en aankleding van de gerechten (zie de foto’s hieronder).

Dat is soms wel een beetje jammer, want het is juist zo’n mooie locatie, dus ik had hier wel wat meer van verwacht. Maar goed, het is dan ook meteen een plek waar je gewoon een halve of hele kip/kreeft kunt komen oppeuzelen. Geen poespas. Je krijgt van Yoepz een speciale slab voor, die je om je nek hangt en dan kan het plukken en verorberen beginnen.

Bij Yoepz Kip & Kreeft vind je ook een lange bar, waar je momenteel aan kunt wachten, mocht er nog geen tafel vrij zijn. Maar je kunt hier uiteraard ook gewoon plaatsnemen om alleen een cocktail te komen drinken. Daar kun je maar niet genoeg adresje voor hebben in de stad. En aangezien men hier ook een paar Gin-Tonics op de kaart heeft staan, ga ik volgende keer hier naartoe voor de vrijdagmiddag borrel. En dan bestellen we er gewoon wat brood met dip en kreeften bitterballen bij. Gewoon omdat het kan.

Dit eet je bij Yoepz Kip & Kreeft:

Voorgerechten:

Heerlijk Hollands en huiselijk:  Kippensoep met verse groente en vermicelli. En zoals verwacht met lekker veel stukken malse kip.

Dylan ging voor de kreeft bitterballen, die hij bijzonder goed vond smaken. Hij had zelfs een stukje maisbrood toast van mijn bord gegrist en prakte daar zijn bitterballen op fijn, met een likje aioli. Lekker decadent deze meneer hoor.

Hoofgerecht:

Deze dame ging voor een goed vullende maaltijd salade van pittig gemarineerde kip met haricot verts, rode paprika en bosui.  Die laatste twee waren in de verste verte te bekennen, maar dat neemt niet weg dat ik een boordevolle salade er voor terug kreeg.  Het was even wennen, omdat er onderop nog gewone sla lag, die door de kip warm was geworden. Maar al met al een smakelijk gerecht, dat goed vulde. En met lekker veel kip! Daar houden we van!

Dylan ging natuurlijk weer voor de kreeft: Hij nam een ‘Lobster Roll’  die ook tijdens de lunch te verkrijgen is. Dit is een gegrild briochebroodje met bieslook en limoenmayo. Hier worden frietjes en koolsalade bij geserveerd. En hij kon hier rechtstreeks zijn tanden in zetten want het kreeftenvlees was al uit de schaal gehaald. Een simpel gerecht en zo eet de liefhebber voor amper 20 euro toch een stuk kreeft met bijgerechten.

Nagerecht:

Tijd voor koffie en muntthee. En een chocolade moelleux met een toefje slagroom, om te delen met Dylan. Dat hoort nou eenmaal bij koffie toe. Maar omdat ik deze exacte moelleux ook bij andere restaurants heb gegeten, weet ik dat deze niet huisgemaakt wordt. Op zich niet erg, want wij zijn gekomen voor de kip & kreeft.

 

  • Een kleine maar fijne kaart. Simpelweg gerechten met scharrelkip en gerechten met kreeft. Oh ja en 2-3 vegetarische gerechten.
  • Gunstige prijzen, verwacht geen poespas, maar gewoonweg comfort food.
  • Vlotte en vriendelijke bediening.
  • In een lekker groot pand, met een toffe nieuwe inrichting. Geluidsniveau valt ook erg mee!
  • Daarom ook bijzonder geschikt voor grote groepen.
  • Centrale ligging en ook een prima plek voor vrijdagmiddag borrel met Gin – Tonics en kroketten met kreeft, aan de bar. (let wel op sluitingstijd restaurant)
  • In de zomer kun je bij Yoepz ook buiten zitten.

  • De houten stoelen zitten niet heel comfortabel. Maar goed, je gaat hier ook niet 6 gangen lang dineren.
  • Helaas betaald parkeren in deze buurt.  En ook beperkte parkeerplek op straat.  Wel goed te wandelen vanaf Hoog Catherijne.

Review:    Prijs: €     Eten: 6.5    Service: 7.0   Decor: 7.0    Totaal:  6.8

Yoepz Kip & Kreeft
Oudkerkhof 29
3512 GJ, Utrecht
Tel: 030 – 231 5040
www.yoepz.nl

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago