Tijdens de kerstdagen pakken we natuurlijk maar al te graag uit met luxe hapjes en voorgerechten. En deze tartelette met kerstomaten en fetaroom is dan ook een aanrader voor het kerstmenu!
Het is een heerlijk hartig klein taartje met geroosterde tomaten en een verrukkelijke crème van feta. Daarnaast ogen de tartelettes ook fantastisch op je bord!
Ik heb tartelette altijd van die chique kleine taartjes gevonden. De mooie deegbakjes worden vaak gevuld met lemoncurd en zijn ook een heerlijke tip voor kerst overigens! Maar voor de feestdagen wilde ik graag een hartige tartelette met kerstomaten maken. Ideaal als voorgerecht en leuk voor tijdens de borrel. De kerstomaten rooster je dan in de oven, voor een haast honingachtige smaak. En deze serveer je op een luchtig bedje van fetaroom. Deze hartige tartelette met kerstomaten is een variatie om van te smullen!
Voorgerechtjes en amuses bewaar ik echt voor de speciale gelegenheden. Ik eet namelijk niet elke avond standaard een 3 (of meer) gangen menu 🙂 Dus als je deze kerst wilt uitpakken met meerdere gangen, dan adviseer ik je om kleine gerechtjes te maken, zoals deze tartelette met kerstomaten. Je kunt bijvoorbeeld ook genieten van een torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas serveren. Of wat dacht je van arancini: Dat zijn krokante balletjes van risotto. Maar een pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas misstaat ook zeker niet als kerst hapjes of tussengerechten.
PrintDit overheerlijke voorgerecht is een waar smaakbommetje! Je maakt zelf pasteibakjes van hartig zanddeeg. Vul deze met een fluffy fetaroom en serveer met de lekkerste gegrilde tomaatjes. Ook ideaal voor de feestdagen!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaartips: Hartige tartelette bodems kun je gerust een dag van tevoren bakken in de oven. Haal uit de vorm en laat goed afkoelen. Bewaar vervolgens in een luchtdichte trommel of zak. De fetaroom kun je ook alvast draaien en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Hetzelfde geldt ook voor de geroosterde kerstomaten. Tijden het kerstdiner hoef je dan alleen de fetaroom over de bodems te smeren en garneer de tartelette met kerstomaten.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Leuk idee om er ook wat hartigs mee te maken.
Hallo Betina,
Dit recept klinkt erg lekker, ga het denk ik met kerst maken. Vraagje: de Tartelettesgaan niet meer terug de oven in nadat ze gevuld zijn met fetaroom? Serveer je ze koud of warm?
Hi Moniek, de deegbakjes dienen inderdaad eerst goed af te koelen. Dit kun je ook gerust een dagje van tevoren bereiden.
En voor de rest serveer je hem dus 'koud'.