Restaurants in Den Haag

Jamie’s Italian Den Haag – Kerst menu

**** DIT RESTAURANT IS INMIDDELS GESLOTEN*****

Sinterklaas is net een dag het land uit en wij vieren al weer volop kerst! Dus ik heb meteen een lekkere lunch of dinertip voor jullie: ga vast kerst vieren bij Jamie’s Italian in Den Haag. Waarschijnlijk het enige restaurant dat nu al een volledig kerstmenu op de kaart heeft staan, en laat het duidelijk zijn dat die heerlijk heeft mogen smaken. Plan dus maar meteen vast een kerstborrel in met je vrienden, collega’s of familie.

Nu ook Jamie’s Italian in Den Haag

In Engeland telt de Jamie’s Italian keten inmiddels ruim 35 vestigingen, en zo langzamerhand duikt Jamie ook steeds vaker op in de rest van Europa. Naast een permanente vestiging in de Markthal in Rotterdam, was het afgelopen zomer de beurt aan Den Haag. Lekker centraal gelegen aan de Grote marktstraat, dus na een middagje shoppen kun je lekker even bepakt onderuit zakken en genieten.

Deze Jamie’s Italian vestiging is groot, heeft hoge plafonds en beslaat maar liefst 2 verdiepingen. Beneden prijkt een grote open bar met pizzeria ovens. Dit heeft meer iets weg van een hippe New York style bar/restaurant. Boven is de sfeer gemoedelijker met comfortabele banken, grote ronde tafels en het licht is hier wat meer gedimd. En hier vind je tijdens de lunch ook heel veel ouders met kids, die lekker relaxt zitten te genieten van een kindermenu met mini burgers en groentefrieten of pizza.

Kerst bij Jamie’s Italian

Zoals wij gewend zijn van Jamie Oliver, zijn de gerechten op de Italiaanse kaart bekende klassiekers, met ook een paar extra pizza’s en pasta’s. Lekker laagdrempelig, maar bovenal gewoon goed op smaak! En dat heeft verder geen opsmuck nodig. Daarnaast hoef je ook niet tot 25 december te wachten om kerst te komen vieren: Dat kan gewoon nu al! Naast de ‘normale’ Italiaanse kaart. kun je namelijk ook een 2-, 3-, of 4-gangen kerstmenu bestellen.

Compleet met prosecco vooraf, een Christmas Cracker (knal bonbon) op je bord en kerst props om alvast je kerst selfies voor dit jaar te schieten. Wat ons ook meteen opvalt, zijn de prijzen! Mooi, toegankelijk en een kerstmenu verkrijgbaar vanaf 25 euro. Zo wordt kerst buiten de deur vieren ook nog eens heel betaalbaar, en gewoonweg lekker genieten.  Je zou bij wijze van de komende 3 weken alvast elke dag kerst kunnen gaan vieren.


Dit eet je bij Jamie’s Italian

Let op! Dit is dus van het kerst menu 2017:

Voorgerechten

Wij starten het kerstmenu met een glas prosecco en genieten daarbij van de beroemde Jamie’s anti-pasti borrelplank: met venkel salami, mortadella, salami picante, buffel mozzarella, pecorino kaas, geroosterd brood, olijven en gegrilde & gemarineerde groenten. Als bonus voor de kerst krijg je er een getoaste brioche met kippenlever paté met vijgenchutney bij. Na 1 hap hiervan zit je meteen in de kerststemming!

Hoofdgerechten

Een (koude) vegetarisch salade met radicchio, mozzarella, pompoen, granaatappel en clementines. Ik was bang dat deze salade te zomers zou zijn voor een kerstmenu, maar hij paste verrassend prima in deze tijd van het jaar!

Zelf ging ik voor de vegetarische ravioli met porcini, paddestoelen en truffel. De pasta was echt net al dente en goed op smaak. En die krokante salieblaadjes maakten het gerecht helemaal af! Met stip een favoriet!

Maar geheel in stijl kun je ook genieten van een halve gegrild kippetje, op een bedje van knolselderijpuree, pigs in a blanket (= worstjes omwikkeld met spek) en uiteraard een heerlijke jus!

Desserts

Hoewel de een de voorkeur geeft aan een witte chocolade cheesecake met clementine curd (in plaats van lemon curd), amaretti koekjes, granaatappel en munt,

Gaat de ander voor dubbele chocoladed brownie met chocoladesaus, een bolletje karamel ijs en karamel popcorn. Het gezelschap was goed en de maagjes weer heerlijk bol gevuld. Zo hoort tijdens de feestdagen.


Review Jamie’s Italian Den Haag

  • Heerlijk (familie) restaurant met een relaxte sfeer en gewoonweg goed en betaalbaar eten.
  • Dit speciale kerstmenu vraagt nu al om een klein feestje! Hoog tijd voor een kerstborrel met je vrienden, familie of collega’s.
  • Lekkere wijnen in verschillende prijsklasses, maar ook heerlijk genieten van cocktails & antipasti!
  • Zoals je van Jamie gewend bent, eten de kids ook keurig met ‘volwassen’ gerechten mee. Voor kipnuggets zit je hier toch echt verkeerd.
  • Uiteraard zijn verschillende Jamie merchandise verkrijgbaar: van kookboeken, serveerplanken etc. Een mooi souvenirtje voor thuis dus.
  • Lift aanwezig! Handig als je met de kinderwagen naar de bovenverdieping wilt.
  • Door de grootte en hoge plafonds, kan het vrij rumoerig worden.
  • Veel ‘Engelstalig’ personeel en dan kan een taalbarrière teweegbrengen. Op zich wel heel vriendelijk, maar door deze 2 punten moet je vaak je vragen herhalen en dat kan gaan irriteren.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 7.5       Service: 7.0     Decor: 7.0     Totaal:  7,2

Jamie’s Italian
Grote Marktstraat 37
2511 BH, Den Haag
The Netherlands
https://Jamieoliver.com/

Voor deze review was ik uitgenodigd door Jamie’s Italian, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago