Print

Sukadelappen uit de Slowcooker

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze malse sukadelappen uit de slowcooker hebben een licht indisch tintje. Met sjalotten, bier, venkelzaad, kruidnagel en steranijs als smaakmakers wordt dit een heerlijk lichte stoofvlees om van te smullen. Lekker met rijst en gewokte groenten. Maar kan ook prima met stokbrood of zelfs een stamppot (tip: met rode kool!)

Ingredients

Scale
  • 700 gram sukadelappen
  • 3 sjalotten
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels (of ¼ tl. gemalen)
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 steranijs
  • 250 ml lichtbruin bier (geen IPA of pils)
  • 250 ml rundvlees bouillon (van ½ blokje)

Instructions

  1. Snijd de sukadelappen in blokken van 2 – 3 cm. Stop het vlees in de slowcooker en verdeel goed over de bodem. 
  2. Pel de sjalotten en snijd in plakjes. Strooi de sjalotten over het vlees. Stop vervolgens ook laurier, kruidnagels, venkelzaad en steranijs in de Crock-Pot en giet hier het bier en de bouillon over heen en zorg dat alles net onder staat.
  3. Plaats de deksel op de slowcooker, zet de instelling op ‘HOOG‘ en de timer op 6 uur (maar 7 of 8 uren mag ook). Breng daarna pas eventueel op smaak met zout en peper als je dat nodig vindt.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty