Taart Recepten

Speculaastaart met abrikozen (video)

Binnenkort is het zover! De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we iedereen op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉

Bij ons is Sinterklaasavond een avond vol lekkernijen, zoetigheden en spelletjes spelen met de familie. Op tafel mogen natuurlijk de pepernoten of kruidnoten, chocoladeletters en een lekkere Sinterklaas taart niet ontbreken! Deze keer ging ik aan de slag met een super makkelijke en verrukkelijke Speculaastaart met abrikozen! En het recept kun je zelfs met kleine kinderen maken!

Kookvideo: Speculaastaart met abrikozen

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen

Nog meer Sinterklaas taarten

Naast deze heerlijke en kruidige Speculaastaart met abrikozen, hebben wij nog meer lekkere Sinterklaas taarten recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld deze witte chocoladeroom taart met sloffendeeg. Of ga voor een zeer decadente Sinterklaas Cheesecake met karamel! Ook lekker: een blokje Sinterklaas fudge met kruidnoten voor bij de koffie of thee! Hoe dan ook, het beloofd een zeer smakelijk Sinterklaas viering te worden!


Print

Recept: Speculaastaart met abrikozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vier Sinterklaas avond met een puntje van deze Speculaas taart met abrikozen. Maak zelf een speculaas bodem met speculaaskruiden en vul deze met amandelspijs, creme fraiche en gewelde abrikozen. Top af met amandelschaafsel en geniet!

  • Author: Allerhande
  • Prep Time: 10 min + 30 min wachten
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

  • 250 gram bloem,
  • 100 gram bruine basterdsuiker,
  • 3 eetlepels speculaas- koek- of pumpkin spice kruiden,
  • mespunt zout
  • 175 gram koude (!) boter, in kleine stukjes,
  • 300 gram amandelspijs,
  • 125 ml crème fraîche,
  • 1 ei,
  • 250 gram gewelde abrikozen,
  • 45 gram amandelschaafsel.

Extra:

  • oven,
  • (evt. keukenmachine)
  • lage taartvorm van 26cm, met losse bodem (ingevet!)
  • huishoudfolie.

Instructions

  1. Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, kruiden en een mespunt zout door elkaar. Voeg hier de stukjes koude boter aan toe, en kneed dit snel tot een samenhangend deeg. (Dit kan ook eventueel in een keukenmachine.)  Vorm een bal van het deeg, druk een beetje plat, en laat verpakt in huishoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond tot een dunne lap van 30 cm. Bekleed hiermee de ingevette taartvorm.
  4. Verkruimel het amandelspijs boven een kom, en prak eventueel nog een beetje fijn met een vork. Klop het ei, en meng dit samen met de crème fraîche door het amandelspijs. Strijk dit mengsel over de taartbodem uit.
  5. Beleg de bodem met de gewelde abrikozen en druk deze een beetje in het beslag. Strooi er vervolgens de geschaafde amandelen overheen en bak in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten.
  6. Laat de speculaastaart minstens 10 minuten in de vorm afkoelen, alvorens deze te verwijderen. En gelieve de taart helemaal af te laten koelen, voordat je hem in punten gaat snijden.

Eet smakelijk! 

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept voor deze speculaastaart wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago