Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht of borrelhapje te pakken.
Ik had laatst nog een klein restje spaghetti over in de verpakking en dacht: die kook ik ook meteen mee, dan maak ik er later nog wel wat van. Anders blijft het ook alleen maar liggen in de kast. Gebruikelijk maak ik er dan een makkelijk lunchgerecht van, bijvoorbeeld een pastasalade of simpele pasta met wat groenten en tomatensaus. Betty plaatste al eerder dit recept voor de Italiaanse Fritelle di Spaghetti en ik besloot hier een variatie met tomaten en olijven op te maken. Lekker makkelijk en snel klaar, maar om echt van te smullen. In Italie worden worden de spaghetti koekjes als streetfood klaargemaakt en het is dan ook om als borrelhapje of voorafje te serveren.
Ik vind het altijd een uitdaging om zo min mogelijk eten weg te gooien. En dit is een ideaal gerecht om kliekjes in te verwerken. Je kunt van alles toevoegen aan de spaghetti koekjes, denk bijvoorbeeld aan stukjes paprika, tomaat, champignon, verse spinazie (gesneden), zongedroogde tomaten of aubergine. Voor extra inspiratie: kende je deze rijstmuffins met groene groenten en deze risotto taartjes met tomatensalade al? Net als de spaghetti koekjes ideaal voor leftover rijst, risotto en groenten die je nog hebt liggen. Ook lekker: een pasta taart – ja echt! – met aubergine en blauwe kaas! Buon Appetito!
Heb je deze al in huis?
Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht voor twee of borrelhapje voor meer te pakken.
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze spaghetti koekjes met tomaten, parmezaanse kaas en olijven. Ook wel Fritelle di Spaghetti genoemd!
Dit artikel bevat affiliate links naar bol. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Wist je dat (oud) kerstbrood of die feeststol ook heerlijk zijn om kerstbrood wentelteefjes van…
Wij kunnen geen genoegen krijgen van de vegetarische barbecue recepten deze zomer. En voor de…
Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool,…
Het is weer een #MeatlessMonday en deze vegetarische plaattaart is er eentje die je wilt…
Vandaag, 12 april is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Tosti Dag! Tosti's worden ook wel…
Hebben jullie wel eens zelf (blader)deeghapjes in de oven gemaakt? In Spanje eet je bijvoorbeeld…