Het is weer Meatless Monday! En voor vandaag heb ik een vegetarische maaltijdsoep gemaakt: een soep van geroosterde puntpaprika. Voor erbij serveer je een heerlijk frisse cannellini bonen room om door de soep te roeren én om je broodje in te dippen. Een heerlijke soep boordevol vezels en eiwitten!
Mijn zus is gek op de maaltijdsoepen die ik regelmatig maak voor deze vegetarische rubriek. Ze maakt dan een flinke pan in het weekend en vriest het vervolgens in allemaal kleine bakjes in. Superhandig om dan na een drukke werkdag een gezond maaltje uit de vriezer te halen en op te warmen. Zo heb ik dat zelf ook gedaan met deze soep van geroosterde puntpaprika en ik ben er al dagen van aan het genieten. Ook heerlijk om mee te lunchen in plaats van een standaard broodlunch. In dit recept rooster ik puntpaprika’s in de oven, dit geeft namelijk zoveel meer smaak! Maar je kunt er ook voor kiezen om de paprika’s te roosteren op een gasfornuis, check hier de how-to beschrijving voor paprika roosteren.
In deze soep van geroosterde puntpaprika gebruik ik een voor mij nieuwe peulvrucht: namelijk cannellini bonen! Daar heb ik nog nooit eerder mee gekookt maar was blij verrast door de romige textuur en volle smaak. Betty maakte er eerder o.a. deze Broccoli stampot mee, zo romig is die dus.. Ik verwerkte deze milde, gezonde boontjes vol vitaminen en vezels, zowel in de soep van geroosterde puntpaprika maar ook in de room die je erbij serveert. En wist je dat je de puntpaprika ook kunt vullen met peulvruchten en bakken in de oven? Betty maakte namelijk deze gevulde paprika’s uit de oven met linzen klaar en die wil jij ook vast gaan proeven!
Het is weer Meatless Monday! En voor vandaag heb ik een vegetarische maaltijdsoep gemaakt: een soep van geroosterde puntpaprika. Voor erbij serveer je een heerlijk frisse cannellini bonen room om door de soep te roeren én om je broodje in te dippen. Een heerlijke soep boordevol vezels en eiwitten!
Voor de puntpaprikasoep:
Voor de cannellini bonen room:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze soep van geroosterde puntpaprika wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…