Bij ons thuis zul je steevast de welbekende confituren van Bonne Maman terugvinden. Duidelijk herkenbaar aan de rood-witte geblokte deksel. Maar wist je dat ze naast de traditionele jam ook diverse fruitspreads maken? Ik ging aan de slag met een recept voor ontbijttaartje met rood fruit en die wil jij ook gaan maken!

Ontbijttaartjes met rood fruit maken

Het merk Bonne Maman bestaat al sinds 1971 en vindt zijn oorsprong in een ‘petite’ Frans dorpje in een rijk fruitgebied. Niet voor niets komen hier de lekkerste jams en fruitspreads vandaan in traditionele glazen potten, met handgeschreven opdruk en kenmerkende deksels. Precies zoals (groot)moeder het zou maken. En ik kan me geen croissantjes, koekjes of baked oats recepten zonder meer indenken. Sinds wij kinderen hebben kopen wij steeds vaker de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker producten, want steeds even smaakvol maar dus minder suiker aan toegevoegd. De producten zijn ook nog steeds prima om te gebruiken in bakrecepten dus gaan er ook hele eetlepels van in dit recept voor ontbijttaartjes met rood fruit. Zeg nou zelf: dit is toch een perfect begin van elke dag?

Bonne Maman ‘Meer Fruit Minder Suiker’ fruitspreads

De Bonne Maman ‘Meer Fruit Minder Suiker’ fruitspreads zijn verkrijgbaar in 9 smaken: rode vruchten, aardbeien, abrikozen, bosbessen, frambozen, kersen, mirabelle, pruimen, vijgen en een combinatie van aardbeien frambozen. Daarnaast is de fruitspread ook verkrijgbaar in eenpersoons portieverpakking met 4x aardbeien & 4x abrikozen in handige meeneem knijpzakjes. Voor dit recept van ontbijttaartjes met rood fruit ga ik aan de slag met de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten. Deze fruitspread bevat aardbeien, aalbessen, frambozen, kersen en zwarte bessen, maar dus een stuk minder suiker dan je bij een traditionele jam mag verwachten. Daar voeg ik zelf nog een beetje extra vers rood fruit aan toe zodat je echt aan 1 portie fruit toekomt voor het ontbijt.


Wat te doen met lege jampotjes?

Gebruik jij regelmatig jam of fruitspread als beleg? Verwerk je het in bakrecepten of maak jij elke week dit ontbijttaartje met rode vruchten en kwark klaar? Dan zullen die potten van Bonne Maman er binnen no time doorheen gaan. De lege jampotjes en deksels kunnen tevens gewoon in de vaatwasser en daarna kun je ze hergebruiken. Check hier een aantal tips voor dingen die je kunt doen met lege jampotjes.

Benieuwd hoe je de video voor het maken van deze ontbijttaartjes met rood fruit en kwark er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Ontbijttaartjes met rood fruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Start de dag met een heerlijk havermout ontbijttaartje met rood fruit! Een lepeltje fruitspread (minder suiker dan jam) maakt dit taartje helemaal af! Een heerlijk voedzaam en eiwitrijk ontbijt met rood fruit, havermout, noten en kwark.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 eieren
  • 100 gr kwark
  • 4 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten fruitspread
  • 2 tl vanille extract
  • 80 gr havermout
  • 25 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • kleine stukjes rood fruit (bijv frambozen of gehalveerde aardbeien)

Toppings:

  • extra rood fruit, zoals aalbessen
  • extra kwark
  • extra Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker fruitspread

Extra:

  • Blender of staafmixer
  • 2x bakvorm 10 – 12 cm doorsnede
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Vet de bakvormpjes in met bakspray en zet apart.
  2. Stop de eieren met de kwark en een kwart (1 eetlepel) van de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten fruitspread in de blender. Voeg de vanille toe en mix het geheel gedurende 1 minuut tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  3. Roer ondertussen de havermout, amandelmeel, bakpoeder en bakingsoda door elkaar om alle klontjes te verwijderen. Voeg toe aan de blender en mix dit tevens ook gedurende 1 minuut zodat alles fijngemalen is. Schenk in de bakvorm.
  4. Lepel nu van de overgebleven Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten fruitspread in de vormpjes, dat is ongeveer 1 ½ eetlepel per taartje en gebruik de achterkant van je lepel om dit door het beslag heen te ‘swirlen’. Werk ook goed naar de rand toe.
  5. Tot slot steek je 3-4 stukjes rood fruit het beslag van elke vormpje en plaats de bakvormen in de om te bakken gedurende 20-25 minuten.
  6. Om het geheel af te maken lepel je nog wat extra kwark over de bovenkant van de taartjes. Evenals een extra lepeltje fruitspread en wat extra vers fruit. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Varieer gerust met dit recept! De Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker fruitspreads komen in maar liefst 9 smaken. Je kunt bijvoorbeeld ook een versie met abrikozen of kersen maken! 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit ontbijttaartje met rood fruit en kwark wilt gaan maken.

Dit artikel betreft een samenwerking met Bonne Maman. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago