Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze snijbonen stoofpot, geserveerd met Libanese wraps. Deze snijbonen stoofpot wordt ook wel ‘Loubye Bzeit’ genoemd, want het is een heerlijk vegetarisch gerecht uit de Libanese keuken.

Vegetarische snijbonen stoofpot met tomaten

Loubye Bzeit is een vegetarisch klassieker uit de Libanese keuken. Je kunt het als voorafje of bijgerecht serveren, maar ook als vegetarische hoofdmaaltijd. Ik serveerde de snijbonen stoofpot met zachte, Libanese wraps, ofwel Libanees platbrood. Lekker afscheuren met je handen en in de stoofpot dopen. Maar je kunt hierin natuurlijk variëren naar eigen smaak en de stoofpot bijvoorbeeld ook serveren met pita’s, naan brood, aardappels of gekookte of gestoomde rijst. Zo maak je er echt een complete vega maaltijd van.

Libanese keuken

De Libanese keuken is ontzettend populair en dat vinden wij van Betty’s Kitchen helemaal niet erg. Want wat een heerlijke gerechten komen er van oorsprong uit deze keuken zeg. Met volop vegetarische en ook vegan mogelijkheden, dus daar kun je de Meatless Mondays wel mee vullen. Wij hebben bijvoorbeeld ook een heerlijk recept voor Sabich, pita met aubergine, ei en houmous op de site staan. En een recept van deze lekkere couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Wil je een avondje uitpakken, dan is deze Tel Aviv style borrelplank echt een aanrader! Deze snijbonen stoofpot is overigens ook heel geschikt om hierbij te serveren. Lekker een tafel vol hapjes om te delen met het gezin of een clubje vrienden. Geniet er van!


Print

Recept: Snijbonen stoofpot (Loubye Bzeit)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze snijbonen stoofpot, geserveerd met Libanese wraps. Deze snijbonen stoofpot wordt ook wel ‘Loubye Bzeit’ genoemd, want het is een heerlijk vegetarisch gerecht uit de Libanese keuken. Lekker met rijst of aardappels voor een complete maaltijd!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 60 min.
  • Total Time: 1 hour 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Libanese keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • Blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken
  • 23 Libanese wraps om erbij te serveren

Instructions

  1. Schil en snij de uien in dunne, halve ringen. Verwarm 3 el. olijfolie in een stoofpan. Voeg de uien toe en laat voor 15 minuten zacht garen op laag vuur.
  2. Pers ondertussen de knoflook alvast fijn. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snij in grove stukken van ongeveer 2 cm.
  3. Voeg de knoflook, snijbonen en tomatenpuree toe aan de ui en bak enkele minuten mee. Giet vervolgens de tomatenblokjes en 100 ml. water in de pan. Voeg ook de kaneel en nootmuskaat toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat 45 minuten zacht stoven.
  4. Knip of snij de peterselie alvast fijn. Na de bereidingstijd roer je de kruiden door de stoof. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.
  5. Serveer de snijbonen stoofpot met de Libanese wraps erbij. Ook lekker met gekookte rijst voor extra vulling.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Libanese snijbonen stoofpot genaamd ‘Loubye Bzeit’ wilt gaan maken.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

21 uur ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

2 dagen ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

3 dagen ago

Vegan Korean Beef Bao – uit Wereldwijd Borreltijd

Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een…

5 dagen ago

15x Tosti Recepten uit de pan, grill of oven

Vandaag, 12 april is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Tosti Dag! Tosti's worden ook wel…

1 week ago

Zwitserse kaasfondue

Het is vandaag, 11 april, Nationale Kaasfondue dag! Daar staan we vandaag dan ook even…

1 week ago