Shoarma is niet alleen gereserveerd voor diegenen die in het weekend een nachtje doorhalen. Hoewel dit gegrilde vleesgerecht het meest bekend staat als ultiem streetfood, kun je er thuis ook een overheerlijke en gezonde Shoarma salade mee maken!
Shoarma ook wel Shawarma vind zijn oorsprong in het Midden Oosten. In bijvoorbeeld Turkije, Egypte, Tunesie is het een fastfood en streetfood gerecht, dat inmiddels over heel de wereld bekend is. Gekruid vlees wordt hierbij op een lange spies geregen en verticaal in een shoarma grill gehangen. Het vlees draait rond en wordt zo gegrild, en daarna worden er steeds stukjes ‘afgeschoren’ en warm op een broodje geserveerd. Ik besloot echter om er een gezondere salade van te maken met rauwkost en knoflooksaus met yoghurt. Probeer alle ingrediënten zo dun mogelijk te snijden, zodat je een fijne en lichte ‘bite’ houdt in deze shoarma salade.
In veel Arabisch sprekende landen zijn er veel overeenkomsten wat betreft lokaal eten. Naast Shawarma – of dus het maken van deze shoarma salade – zijn er meer gerechten die je eens moet proeven! Wat dacht je van de overheerlijke kikkererwten dip Hummus en Baba Ganoush van geroosterde Aubergine? Maar ook de uitgehangen yoghurt genaamd Labneh. Dit trio serveer je natuurlijk met pitabrood of platbrood. Of ga voor lekker veel proteine met deze Turkse rode Linzensoep. Ook erg lekker om te maken: deze Griekse Gyros en serveer op een pitabroodje. Ook leuk: dit zijn 15x heerlijke gerechten uit de Egyptische keuken.
Hoewel shoarma of shawarma het meest bekend staat als ultiem streetfood, kun je er thuis ook een overheerlijke en gezonde Shoarma salade mee maken! Lekker met sla, radijs, tomaten en komkommer en perfect voor een (gezonde) lunch.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Voor de liefhebber, of toch wat meer vulling kun je er nog een warm pitabroodje, eventueel belegd met kaas, bij serveren.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…