Ontbijt Recepten

Scrambled eggs met gerookte zalm (video)

Houden jullie ook van uitgebreid ontbijten of brunchen? Deze scrambled eggs met gerookte zalm is een gezonde maaltijd om met het hele gezin te delen!

Gezond ontbijten met scrambled eggs

Een goed ontbijt bevat veel vitamines, mineralen en goede vetten! Het bevat alles wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen en je blijft er lekker lang verzadigd van. Check daarom hier nog meer glutenvrije en low carb ontbijt recepten, boordevol goede vetten. Gezond ontbijten met scrambled eggs met gerookte zalm is een heerlijk ontbijt om lekker te delen met het hele gezin. Boordevol omega 3 power en zo kom je ook meteen aan je portie vis!

Kookvideo Scrambled Eggs met Zalm:


Print

Recept: Scrambled Eggs met gerookte zalm recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk eiwitrijk en voedzaam ontbijt of lunch voor het hele gezin. Boordevol goede omega 3 vetten! Houden jullie ook van uitgebreid ontbijten of brunchen? Deze scrambled eggs met gerookte zalm is een gezonde maaltijd om met het hele gezin te delen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2-3 personen
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 2 handje verse spinazie
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom of sojaroom (=niet keto proof!),
  • 100 gram gerookte zalm,
  • 1 avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 4 eetlepels sojaboontjes (= niet keto proof!),
  • sesamzaadjes,
  • verse kruiden: bijv. bieslook, peterselie,
  • peper & zout,
  • olijfolie of boter,
  • optioneel: 2-4 sneetjes (LowCarb of keto) brood,

Instructions

  1. Verhit een scheutje boter of olijfolie in de koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Verdeel de spinazie over het brood.
  2. Verhit een beetje extra boter of olijfolie in de pan, op medium vuur. Klop de eieren met de room en breng op smaak met zout & peper. Giet het eimengsel in de pan en laat 30 seconden staan. Vouw vervolgens met een houten lepel het ei naar binnen en laat vervolgens weer 30 seconden staan. Ga zo door tot je scrambled eggs hebt.
  3. Schuif de eieren aan de kant in de pan en leg de gerookte zalm er naast. Deze stap hoeft niet perse, maar ik vind mijn zalm een klein beetje meeverwarmd het lekkerst. Schep de scrambled eggs met gerookte zalm uit de pan en verdeel over het brood.
  4. Snijd een avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en lepel de vrucht uit. Snijd in blokjes of plakjes, breng op smaak met het citroensap en serveer deze naast het brood.
  5. Lepel tot slot de sojaboontjes er overheen. Serveer de scrambled eggs met sesamzaadjes, fijngeknipte bieslook en/of peterselie en serveer direct, eventueel bovenop 2-4 sneetjes (low Carb) brood.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Voor KETO: het enige is dat sojabonen geen goede keuze zijn tijdens keto, dus laat deze achterwege in het recept als je dit dieet volgt.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago

Dadelcake met pecannoten en karamel

In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…

2 weken ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 weken ago