Dat de Meatless Monday absoluut niet saai hoeft te zijn bewijst deze Vegetarische rode bietenburger met geitenkaas en appelstroop volgens mij wel! Geloof mij, als je dit eet mis je echt geen vlees hoor!
Deze vegetarische rode bietenburger kun je natuurlijk in een koekenpan maken, maar is ook heel lekker op de barbecue bereiden. Deze burger gemaakt van rode bietjes is een prima vegetarisch alternatief voor een hamburger. De kleurrijke burger gemaakt bevat alle ingrediënten voor een gezonde vegetarische maaltijd: noten, eieren, kaas, lekker veel groenten, maar daarnaast ook havermout en appelstroop voor extra ijzer. Daarnaast lijkt de textuur van de burger ook nog eens een beetje op vlees, dus wat wil je nog meer?
Toch meer zin een klassiek broodje hamburger? Betty schreef er eerder dit recept voor het maken van het klassieke broodje hamburger voor. Naast een hamburger met vlees kun je er ook een vegetarisch burger voor gebruiken zoals ze beschrijft. Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg lekkere vleesvervangers te vinden in de supermarkt. Maar voor de liefhebber hebben we naast deze rode bietenburger nog meer lekkere vega alternatieven voor je op de site staan! Ga dan bijvoorbeeld aan de slag met deze groene spliterwerwtenburgers! Of slinger de barbecue aan en maak deze Aziatische knolselderijburgers. Hmmmmmm! Neem hier ook gerust een kijkje bij nog meer recepten voor een vegetarische barbecue! Eet smakelijk alvast!
Deze vegetarische rode bietenburgers met geitenkaas en appelstroop zijn een mooi alternatief voor hamburgers. Door de kleur lijkt het net echt, maar het wel lekker een beetje zoet door de rode bietjes en appelstroop. HEerlijk met een romige creme van geitenkaas en zoete vijgen!
Voor erbij:
Benodigdheden:
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Hou er rekening mee dat de burgers 30 minuten moeten rusten voor het bakken. In de tussentijd kun je wel alvast de barbecue aansteken 🙂
Ook lekker: vervang de geitenkaas door dezelfde hoeveelheid feta voor een iets meer hartige toevoeging!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze het maken van deze vegetarische rode bietenburger met geitenkaas!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…