Deze zomer maken wij het ons vooral lekker gemakkelijk, met heerlijke hartige taarten, zoals deze hartige taart met zalm en prei. Ik ben grote fan van eenvoudig wat groente aanbakken, eieren erbij en hopla de taart kan de oven in.

Hartige taart met zalm uit de oven

In het koelvak en vriesvak van de supermarkten kun je kant-en-klare bladerdeeg kopen. Deze zijn ideaal voo rhet maken van hartige taarten en kun je dus ook heel eenvoudig thuis op voorraad houden. Dus maak het jezelf vooral gemakkelijk en laat het bereiden van bladerdeeg aan een ander over. Het scheelt je namelijk wat tijd als je dit recept voor hartige taart met zalm en prei wilt maken, waardoor hij dus eigenlijk ook prima op een doordeweekse avond kan! Vul een bakvorm met het deeg, je favoriete ingredienten, schuif in de oven en je hebt er totaal geen omkijken meer naar! Smullen maar!

Nog meer hartige taart recepten

Zo zie je maar: een hartige taart maken is eigenlijk heel eenvoudig. Maar wist je dat er echt wel een verschil is met het maken van quiches? Ik heb de verschillen, vergezeld van heerlijke recepten, voor jullie op een rijtje gezet! En als je deze hartige taart met zalm en prei net zo geslaagd vindt als wij thuis, dan kan ik je deze gesloten hartige taart met kabeljauw en doperwtjes ook aanraden. Geniet in ieder geval heerlijk van deze hartige taart recepten!


Print

Recept: Hartige taart met zalm en prei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zomer maken wij het ons vooral lekker gemakkelijk, met heerlijke hartige taarten, zoals deze hartige taart met zalm en prei. Ik ben grote fan van eenvoudig wat groente aanbakken, eieren erbij en hopla de taart kan de oven in. Daarom zijn deze en quiches zo ontzettend lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

Scale
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg,  ontdooid
  • 175 gram zalmfilet
  • scheutje olie
  • 150 gram prei
  • 100 gram wortel of winterpeen
  • 1 flinke knoflook teen
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 5 eieren (M)
  • 250 ml slagroom
  • 70 gram geraspte kaas
  • zout & peper

Extra:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • hapjes- of koekenpan
  • kom + garde

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Ondertussen leg je de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Leg de zalmfilet op een stukje bakpapier, vouw hier een pakketje van en laat 10-12 minuten garen in de voorverwarmde oven. Haal hierna uit de oven, open het pakketje en laat uitstomen.
  4. Snijd de ‘draadjes’  van de prei en snijd vervolgens in ringen. Spoel de prei goed uit onder de koude kraan om zand te verwijderen. Schrap de wortel, spoel af en snijd vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en roerbak de prei, wortel en knoflook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper, Provençaalse kruiden en het paprikapoeder.
  5. Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom aan toe en klop nogmaals licht door. Verdeel de gebakken groente over het bladerdeeg. ‘Verkruimel’ de gebakken zalm over de groente en giet hier het eiermengsel overheen. Top af met de geraspte kaas en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de Quiche met zalm en prei af gedurende 40-45 minuten en serveer er hooguit nog een groene salade bij.

Bon Appétit!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Lijkt mij ook een lekkere combinatie, zelf ook is proberen. Maak regelmatig hartige taart.

  • Wat een heerlijk recept Maak hem traditioneel nu elke koningsdag ! Heerlijk.
    Zelfheb ik er wel een corona twist aangegven, de kleintjes mochten het lijstje en de recepten zoeken en noteren. werkt prima maar houdt het ook even spannend !

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago