Elk jaar kijken velen uit naar het moment dat de ‘Pumpkin Spice Latte‘ weer verkrijgbaar is Starbucks! Deze koffie verkeerd, met pompoen is pure herfst in een kopje en is alleen gedurende een korte periode te verkrijgen. Hoog tijd om nu in Oktober dus zelf thuis met het recept voor Pumpkin Spice Latte aan de slag te gaan!
De reguliere Starbuck fanaten kennen dit drankje maar al te goed en kijken elke september weer reikhalzend uit naar de komst van de Pumkin Spice Latte (ook wel PSL genoemd) naar de winkels. Het is een koffie met lekker veel melk, pompoenpuree, een vleugje vanille en een kruidig aroma van pumkin spice kruiden. Geheel in stijl wordt de pumpkin spice latte afgetopt met een flinke toef slagroom.
Wist je dat? (Bron: Starbucks Coffee Company – 2018)
Dit drankje is dus momenteel de coolest kid in town en waarom zou je je beperken tot de Starbucks – of de septembermaand – om te genieten van de Pumpkin Spice Latte?
Met onderstaande recept kun je dus gewoonweg thuis aan de slag met zelf pumpkin spice latte maken. Essentieel is echter de Pumkin Spice kruidenmix, om die typerende kruidige herfst smaken te verkrijgen. Maar je kunt ook koek-of speculaaskruiden hiervoor gebruiken. En ook al gebruik ik in dit recept ingemaakte pompoen uit blik, kun je deze ook vervangen door fijn geprakte geroosterde pompoen uit de oven. Ik gebruik hier het liefst zo’n kleine oranje bol pompoen voor. Hiervoor dien je de pompoen schoon te maken, en het vruchtvlees in blokjes te snijden. Deze kun je dan vervolgens in 20 minuten gaar roosteren in een oven op 180 graden (165 hete lucht).
Heb je na het maken van je pumpkin spice latte nog geroosterde pompoen over? Maak er dan bijvoorbeeld een Indiase, vegetarische curry met pompoen. Of maak er simpelweg pittige pompoensoep van. Je kunt ze ook verwerken in cakebeslag om deze halloween pompoencakejes . Check hier in ieder geval nog meer recepten met pompoen puree. Ook lekker: deze ‘Heavenly Hazel’ koffie met hazelnoot en warme melk! Laat maar komen die herfst!
Hij is slechts een beperkte periode per jaar verkrijgbaar bij Starbucks, maar deze herfstkoffie is een favoriet van velen! De Pumpkin Spice Latte is een heerlijke koffie met pompoenpuree, pumpkin spice kruiden, vanille en natuurlijk een flinke toef slagroom. Skip de rijen in de winkels en maak hem gewoon zelf thuis met dit recept voor de #PSL
Extra:
Enjoy!!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf deze Pumpkin Spice Latte wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Hi Tricia,
de ingeblikte pompoenen zijn haast niet te krijgen. Ik heb ze enkel nog bij Lidl's in de buurt van de Duitse grens gevonden.
Maar je kunt dit gerust ook zelf maken. Gewoonweg een pompoen in blokjes snijden en 20 minuten roosteren in de oven op 180 graden. Wat je over hebt kun je gerust invriezen.
Een handig filmpje voor het schillen en snijden van een pompoen: https://bettyskitchen.nl/pompoen-snijden-en-schillen/
Groetjes,
Betty
Leuk mens! Ik ga 'm ook maken!
Heerlijk! 2 jaar geleden in Amerika voor het eerst een PSL gedronken en dat was zo’n traktatie. Maar nu met dit recept van Betty’s Kitchen valt die andere helemaal in het niet. Heb een voorraad gepureerde pompoen ingevroren zodat ik het kan maken wanneer ik daar zin in heb. Dank je wel!
Super leuk om te horen! Dank je wel voor je reactie!