We love all things BBQ. De afgelopen jaren was daar niet alleen de pulled pork, maar je kunt ook een heerlijke pulled chicken met bbq saus bereiden. Dit recept is zo eenvoudig, dat je het zelfs gewoon in je oven kunt maken.

Kip in barbecuesaus uit de oven

‘Pulled’ eten is hot! Niet alleen pulled pork, maar ook deze Pulled Chicken is een aanrader. In tegenstelling tot varkensnek, hoeft kippenvlees niet uuuuuurenlang op de barbecue. En maak je dit recept voor pulled chicken net zo goed in de oven! Dus heb je geen BBQ, eet je geen varkensvlees of ben je simpelweg gewoon dol op kip? Deze pulled chicken moet je zeker een keertje proberen! Deze kip in barbecuesaus uit de oven is namelijk heerlijk op een rijk belegd bolletje en kan natuurlijk niet zonder coleslaw!

Wij hebben nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op dat website staan. NIet alleen met kip, maar ook met vlees en groenten zijn. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!

Nog meer lekkere recepten met kip

Als je fan bent van deze pulled chicken in in bbq saus, dan heb ik nog meer lekkere recepten met kip voor je in petto! Wat dacht je van een overheerlijke paella met kip en chorizo! Maar deze boterzachte pulled chicken uit de slowcooker is ook een aanrader! Gaat de barbecue deze week nog aan? Deze tacos met pittige kip grill je namelijk gewoon op de BBQ. En voor echte Franse decadentie maak je natuurlijk Coq au Vin klaar!


Kookvideo Pulled Chicken maken:

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Pulled Chicken met BBQ saus (uit de oven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.7 from 3 reviews

We love all things BBQ. Nniet alleen de pulled pork, maar ook een pulled chicken met bbq saus. En die kun je heel eenvoudig in de oven bereiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 1 hours 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 48 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale
  • 2 uien,
  • 2 knoflook tenen,
  • 8 kippendij filets,
  • 250 ml barbecue saus,
  • 200 ml “polpa’ van tomaten (uit blik dus),
  • 4 grote Italiaanse bollen of 8 zachte witte bolletjes,
  • coleslaw salade,
  • slamelange met bijvoorbeeld stukjes wortel,
  • klontje boter enof olijfolie.

Extra:

  • Gietijzeren braadpan (5 L) die dus ook in de oven kan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht).
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Smelt een klontje boter + scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak hierin de kippendijen rondom aan. Het gaat puur om het dichtschroeien van de buitenkant. Schep daarna uit de pan in een diep bord.
  4. In het achtergebleven bakvet bak je de uien en knoflook glazig, gedurende 2 minuten. Voeg de barbecue saus en de polpa di pomodori toe en roer even goed om. Leg de kippendijen in de saus, inclusief druipsappen en een keer goed door om alles te bedekken in de saus.
  5. Dek de pan af met de deksel en stop in de voorverwarmde oven om te laten garen. Totale oventijd is 60 minuten. Maar ik adviseer je om na een half uur de pulled chicken stoof even goed door te roeren.
  6. Haal de pan uit de oven en schep de kippendijen op een bord of snijplank. Trek met twee vorken het vlees uit elkaar en stop de pulled chicken terug in de pan. Roer goed door de saus heen om alle smaken samen te voegen.
  7. Snijd de bolletjes door en verdeel hier wat sla melange overheen. Lepel een ruime hoeveelheid pulled chicken over de broodjes en top af met de coleslaw salade en vervolgens de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Laat de pulled chicken goed afkoelen. Bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje, gedurende max. 2 dagen. Voor het serveren bak je de pulled chicken op in een koekenpan, zonder olie of boter. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je pulled chicken met bbq saus uit de oven wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Beste Betina, even een vraagje. Ben van plan dit recept dit weekend uit te proberen. Nu vroeg ik mij alleen af of je gewone BBQ saus moet gebruiken of kan het ook de smokey variant zijn? of maakt die keuze niet veel uit voor het gerecht?
    Alvast bedankt!

    • hi Cynthia, dat helemaal niet uit hoor. Probeer het beiden eens uit en kijk welke je lekkerder vindt. Geniet er in ieder geval van!

  • Hi Betina, ik heb de kip een nacht gemarineerd met barbeque kruiden en de volgende dag volgens het recept in de slowcooker klaar gemaakr. De slowxooker stond op.low en 4 uur en 30 min laten slowcooken. Het was heerlijk en mals!
    Groetjes Marga

  • Hoi Betina,

    Wat een ontzettend goed recept!
    Vandaag de pulled chicken gemaakt en deze was heerlijk!

  • Hoi hoi , ik zie dat je na de tomaten nog iets toevoegt maar ik kan het niet terugvinden in het recept.

    Wat is dat?

    Bedankt vast

    • Hi Dinie, je mist niets qua ingredienten hoor. Het was letterlijk het laatste kneepje uit mijn fles bbq saus :-)

    • Jazeker! Na stap 4 breng je aan de kook, verlaag daarna het vuur en laat 60 minuten stoven. Wel geregeld checken dat hij niet droog staat en anders een scheutje water toevoegen en doorroeren.

  • Kun je de polpa vervangen door een blik gepelde tomaten? Of doet dit echt af aan het eindresultaat? Ik heb namelijk nog een blik gepelde tomaten staan en dan zou ik het daarmee kunnen proberen zonder weer nieuwe boodschappen te doen. ;-)
    Alvast bedankt voor dit recept!

    Vriendelijke groet, Valery

    • Hi Van, nee hoor dit is geen enkel probleem. Polpa is gewoon wat fijner en wordt sneller een saus. Gepelde tomaten kan ook prima hoor. Eet smakelijk!

  • Hallo,als je een gewone ovenschaal gebruikt moet je die dan afdekken met aluminiumfolie?

    Gr Linda

    • dat zou ik wel doen ja. Dan verbrand de bovenkant niet zo snel. Heel veel succes!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago