Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat een simpele ‘pap’ gemaakt van maismeel ooit als ware comfortfood beschouwd kon worden. Maar dat is het zeker! Check daarom dit heerlijke recept voor vegan polenta met champignons en asperges!
Omdat je in dit gerecht dus een stukje vlees mist, heb ik er gebakken champignons en geroosterde kikkererwten aan toegevoegd. Deze twee samen zorgen namelijk voor een lekkere portie eiwitten en vezels. Door lekker wat kruiden toe te voegen creëer je ook een mooie smaakcombinatie met die zachte pap van polenta. Echt een super lekkere combinatie met het maismeel dus! Vandaag is het een regelrechte “Meatless Monday” dus ga jij ook lekker aan de slag met het maken van deze vegan polenta met champignons?
Polenta is een traditioneel gerecht in Italie en omstreken!. Het is een stevige pap van dus maismeel, dat je prima kunt eten ter vervanging van bijvoorbeeld pasta of aardappelpuree. In sommige landen zoals Mexico wordt het zelfs gebruikt om taco’s en arepa’s mee te maken. Polenta of maismeel is dus ook een ideale vervanger voor bloem en je maakt er dus heerlijk deeg van. Probeer ook eens dit recept voor polenta ‘pap’ met Italiaanse groenten en creme fraiche! Of maak eens gebakken polenta in de oven met tomaten. Voor de zoete trek is deze glutenvrije citruscake met blauwe bessen ook een aanrader! Geniet in ieder geval heerlijk van nog meer recepten met polenta!
Een warme ‘pap’ gemaakt van maismeel is ware comfort food! Dit heerlijke recept voor polenta met champignons en asperges is vegan en glutenvrij. In Italie is polenta een zeer bekend gerecht om van te smullen!
Voor de geroosterde kikkererwten:
Voor de groenten:
Voor de polenta:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met deze vegan polenta met champignons en asperges
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…