De volgende keer dat je trek krijgt in pizza, kan ik je deze plaatpizza met prosciutto ham en olijven aanraden. Ham en kaas zijn altijd een goede combinatie, maar al helemaal op een pizza! Lekker met olijven en rucola sla maakt dit een heerlijk pizza met rauwe ham om te delen!
Prosciutto betekent letterlijk ‘ham’ in het Italiaans. Veelal wordt hierbij de gekookte versie bedoeld en die is te vergelijken met onze gekookte achterham. Maar er is ook een prosciutto crudo en dat is de rauwe variant ham die heerlijk zacht en delicaat van smaak is. Lekker om bijvoorbeeld rauw op de borrelplank te serveren of om stukken meloen heen te wikkelen, maar dus ook lekker voor op een pizza. Omdat het een rauwe ham betreft mag je er zelf voor kiezen of je deze meebakt in de oven met de bodem. Of … dat je de ham na het afbakken pas bovenop de pizza drapeert en dus rauw serveert. Wat jij wilt en lekker vindt! Alleen nog even aftoppen met verse rucola en je kunt gaan genieten!
Naast deze plaatpizza met prosciutto crudo ham heb ik nog meer pizza’s met diverse vlees topping voor jullie op de site staan. Jullie hoeven je geen moment te vervelen met bijvoorbeeld deze pizza rolls met parmaham en mozzarella. Of ga voor een groentepizza met spianata romana, dat is ook een heerlijke vleeswaren uit Italie. Tijdens een zomerse borrel is deze pizza met tonijn en ui een aanrader en zo tik je meteen die 1x vis per week af! En als je pittige salami in huis hebt dan maak je deze pizza met salami en courgette! Ik denk dat jullie inmiddels wel snappen dat pizza’s mijn ultieme guilty pleasure zijn 🙂
De volgende keer dat je trek krijgt in pizza, kan ik je deze plaatpizza met prosciutto ham en olijven aanraden. Ham en kaas zijn altijd een goede combinatie, maar helemaal op een pizza! Lekker met olijven en rucola sla maakt dit een heerlijk pizza om te delen!
Voor het pizzadeeg:
Toppings:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor plaatpizza met prosciutto ham en olijven.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…