Binnenkort begint het Chinese Nieuw Jaar dus komende week houden wij een Chinese recepten week op de site. Deze pittige eieren in Szechuan saus zijn echt verrukkelijk en iets zegt mij dat jij dit ook op tafel wilt gaan zetten! Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor bijvoorbeeld noodles of gestoomde rijst en dus perfect voor deze #MeatlessMonday
Ik heb even getwijfeld of ik deze week het Chinese eiergerecht voor Foe Yong Hai op de blog moest plaatsen. Maar dit recept zachtgekookte eieren in pittige Szechuan saus met tomaten is misschien zelfs veel lekkerder! De naam refereert naar de Sichuan provincie in China die bekend staat om veel pittige gerechten. Szechuan saus is van origine een kruidige en pitte saus gemaakt van Szechuan pepers, knoflook en gember. In Nederland gebruiken we vaak de hele gedroogde chilipeper (Toko of groothandel) in plaats van de Chinese Szechuan peper. Daarnaast voegde ik ook nog Chinese 5-spice kruiden toe want ook hier zit die Szechuan peper in verwerkt. En gaan de kaneel, steranijs en venkel uit deze kruidenmix ook heel goed samen met tomaten, dus dit is echt een gerecht om van te smullen! Mochten jullie toch nog interesse hebben in een recept voor de Foe Yong Hai, laat het me weten in de comments hieronder!
Wil je meer te weten komen over het Chinese nieuwjaar en de symboliek die achter de gerechten schuil gaat? Lees er hier dan meer over.
Ga deze week lekker aan de slag met Chinese recepten. Het is een voortreffelijke en smaakrijke keuken! Met slechts een paar goede smaakmakers in je voorraadkast zet je telkens weer een geweldig gerecht op tafel. Naast deze pittige eieren in Szechuan saus vind je ook het recept voor kip in zoetzure saus (soort Koe Loe Kai) op de website terug. Maar er staat ook een recept voor zachte kip in oestersaus met broccoli en noodles online! Onze Nanda maakte zelfs een heerlijk vegetarisch basisrecept voor noedels met bimi en ei klaar! Wist je dat deze edamame boontjes met chili zout ook een heerlijk bijgerecht zijn voor je Chinese gerechten?
Benieuwd naar hoe de recept video van dit gerecht er uit ziet? Neem hier een kijkje op ons instagram account voor de video.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, of als bijgerecht voor 8 personen. Serveer de eieren en saus lekker met gekookte noodles of gestoomde rijst. Broccoli of peultjes zijn ook heel lekker hierbij.
Eet smakelijk!
Variatietips: kun je geen Szechuan pepers vinden, dan zijn gemalen zwarte peperkorrels een goede vervanging. Szechuan pepers smaken meer naar echt peper dan chili’s. Maar de liefhebber mag ook gerust een rode peper, rawit peper of zelfs sambal (oelek) in dit recept gebruiken hoor. Daarnaast kun je de honing ook vervangen door bijvoorbeeld rietsuiker of bruine suiker.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pittige eieren in Szechuan saus wilt gaan maken!
Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…
Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…
Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…
View Comments
Hallo, ik vind Fou Yong Hai zeer lekker en zou graag er graag een goed recept voor hebben om het zelf te kunnen maken!