Ontbijt Recepten

De perfecte scrambled eggs (roerei)

In het weekend houden wij van uitgebreid ontbijten en deze perfecte scrambled eggs komen regelmatig voorbij. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend. Niet voor niets zijn roereieren een grote favorieten van velen!

Hoe maak je perfecte scrambled eggs?

Hoe maak je dan die perfecte, zachte, fluffy roereieren die smelten op je tong? Die vraag heb ik door de jaren heen al vaker gekregen. Met slechts twee hele simpele pointers kun je nu zelf aan de slag met perfecte roerei maken Ten eerste, bij heel veel recepten is geduld een schone zaak en zo is het met het bereiden van de perfecte scrambled eggs. Je dient namelijk zo min mogelijk te roeren tijdens het bakken van je eimengsel! Door het ei op laag vuur te laten stollen krijg je flinke stukken roerei. Ten tweede is het grote geheim om geen melk of kaas of iets dergelijks toe te voegen, maar enkel slagroom (35% vet) en roomboter! Met deze twee wordt het ei als het ware gepocheerd in vetten en dat geeft een heerlijk zachte en fluffy textuur krijgt die op geen enkele andere manier te evenaren is. Je roereitje smelt hierna als het ware op je tong.

De perfecte roereieren serveren op glutenvrij brood

Nu kun je de perfecte scrambled eggs natuurlijk serveren op een stukje getoast brood, (volkoren) tortilla wrap of lijnzaad cracker. Ook lekker zijn deze zachte volkoren weekend bolletjes. Mijn kids vinden die combinatie echt fantastisch. Maar je roerei doet het ook perfect als topping voor een gebakken zoete aardappel uit de oven.

Wil je nog een leuke video van de bereiding van roereieren zien? Check dan dit filmpje op ons kanaal.

Nog meer roerei recepten:

Als je geen genoegen kunt krijgen van scrambled eggs, dan heb ik hier nog meer lekkere recepten met roerei voor je op een rijtje gezet:


Print

De perfecte scrambled eggs (roerei)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lekker ontbijten met de perfecte scrambled eggs! En met deze tips maak jij in een handomdraai de perfect roerei. Zo romig door de slagroom en boter, serveer op een sneetje brood. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

  • 2 eieren
  • 50 ml slagroom
  • klontje roomboter (ca 10 gr)
  • (verse) bieslook
  • zout & peper

Topping suggesties:

  • 3 plakken ontbijtspek (ca 40 gr), uitgebakken
  • 40 gr gerookte zalm
  • 20 gr geraspte kaas
  • ¼ avocado, in plakken of blokjes
  • 2 eetlepels tuinkers of alfalfa

 

Extra:

  • grote koekenpan
  • houten spatel/lepel
  • keukenpapier

Instructions

  1. Kluts de eieren met een garde of vork en sla hier de slagroom doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Smelt de boter in een koekenpan op laag – medium vuur. Giet het eimengsel in de koekenpan en laat 30 seconden staan. Weersta de verleiding om tussentijds te gaan roeren.
  3. Gebruik en (houten) spatel om vervolgens het gestolde ei van buiten naar binnen te vouwen. Doe dit in een rustig tempo zodat je flinke stukken losmaakt, want dit geeft je dan heerlijk zachte en perfect gestolde scrambled eggs. Laat vervolgens het eimengsel weer 30 seconden staan en begin dan weer met de spatel het ei van buiten naar binnen te vouwen. Ga net zo lang door totdat al het ei nagenoeg gestold is.
  4. Haal de scrambled eggs van het vuur en garneer met verse bieslook. Serveer eventueel met getoast brood en een of twee heerlijke toppings naar keuze.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Scrambled eggs passen perfect in een keto lifestyle of low carb dieet. Laat het brood dan achterwege en combineer de eieren met nog een eiwitbron of extra vetten zoals bacon, gerookte zalm of avocado.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van de perfecte scrambled eggs!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago