Pasta Recepten

Pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

De lente is aangebroken en daarmee ook de tijd voor de bloemkolen! Deze groente vind ik het lekkerst met een romige saus. En zo werd het recept voor deze pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus geboren!

Pasta met bloemkool maken

Tegenwoordig kun je bijna alle groente en fruitsoorten 365 dagen rond verkrijgen. Neemt niet weg dat het liefste gewoon met de seizoenen mee blijf koken..  Zal wel iets met tegendraads zijn te maken hebben..  En nu de lente aanbreekt wordt het weer tijd voor de bloemkolen, dus maakte ik een pasta met bloemkool.

Bloemkool is een groente die heerlijk tot zijn recht komt in de oven, of tijdens het bakken. De smaak wordt dan een tikkeltje zoeter en proeft veel lekker dan wanneer je een bloemkool kookt in water. Deze rigatoni pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus zal je daarom versteld doen staan van de smaak! Zeker het uitproberen waard!

Print

Recept: Pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De lente is aangebroken en daarmee ook de tijd voor de bloemkolen! Deze groente vind ik het lekkerst met een romige saus. En zo werd het recept voor deze pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus geboren!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 350 gram pasta, bijvoorbeeld Rigat0ni of Penne,
  • 1 bloemkool (van circa 1 kilo),
  • 400 gram braadworst,
  • 1 grote ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 20 gram roomboter,
  • 20 gram bloem,
  • 350 ml melk,
  • Een flinke hand verse basilicum (koop zo’n plantje, het gaat toch wel op)
  • Water,
  • Peper
  • Zout,
  • 3 eetlepels olijfolie.

Instructions

  1. Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Verwijder het groene blad en steel van de bloemkool, en snijd de roosjes in (grove) stukken. Snijd een topje van de braadworst(en) en knijp deze uit. Hak het vlees in grove plakken. Pel de ui en snij deze in blokjes,. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan en bak hierin het vlees met de ui en knoflook rondom bruin. Voeg bloemkool toe en bak deze mee gedurende 10 minuten. Schep hierbij regelmatig om en dek tussentijds de pan af met de deksel om goed door te laten garen.
  4. Maak ondertussen de (verdunde) bechamelsaus met de boter, bloem en melk. Breng de saus op smaak met peper zout en fijngehakte verse basilicum.
  5. Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en meng met de bloemkool en wordt. Giet hier de (verdunde) bechamelsaus overheen en meng goed door elkaar.  Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

51 minuten ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago