Dit verrukkelijke pastagerecht komt uit Sicilië. Pasta alla norma is een pasta met aubergines en een verrukkelijke tomatensaus. Geserveerd met basilicum en kaas en eventueel een glaasje ‘vino’ voor de liefhebbers. Probeer deze geliefde pasta ook zelf eens!
Deze pasta met aubergines staat wereldwijd al bekend als een echte Siciliaanse klassieker. Het komt oorspronkelijk van de oostkust waar de beroemde componist Bellini zijn opera ‘Norma’ schreef. Het stuk werd een meesterwerk en de gemiddelde Italiaan zou Pasta alla Norma net zo kunnen omschrijven. In dit gerecht staan de eenvoud en pure smaken voorop en ik gebruik het fijne recept van Jadis Schreuder, uit haar kookboek: The Lemon Kitchen Sicilië. Dit vegetarische pastagerecht met gebakken aubergines en een saus van kerstomaten wordt traditioneel geserveerd met een geharde ricotta kaas. In Nederland is deze moeilijker verkrijgbaar dus ik gebruik pecorino kaas in dit recept. Hou er alleen rekening mee dat pecorino niet vegetarisch is, ricotta vaak wel overigens.
“Wist je dat elke soort pasta een eigen soort pasta saus heeft? Check hier de verschillen en diverse inspiratie recepten op een rijtje.“
En als jij dan net zo’n fan wordt van deze pasta alla norma als ik… dan heb ik nog veel meer lekkere recepten met aubergines voor je hoor. Niet alleen door de pasta, maar ook verrukkelijk als Baba Ganoush dip met platbrood. Daarnaast is deze gepofte aubergine met couscous ook een echte aanrader! Wist je dat aubergines ook in de bekende ‘moussaka’ verwerkt worden? Maar ze mogen ook niet ontbreken in de Franse ratatouille! In Turkije doen ze de aubergines lekker roosteren met feta en in Japan worden ze voorzien van een heerliijke miso-glazuur. Dat wordt nog moeilijk kiezen.
Heb je deze al in huis?
Dit verrukkelijke pastagerecht komt uit Sicilië. Pasta alla norma is een pasta met aubergines en een verrukkelijke tomatensaus. De benaming is naar het meesterwerk van Siciliaanse componist Bellini, die de opera Norma schreef. Een eenvoudig recept maar eentje die een waar meesterwerk is.
Buon Appetito!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Pasta alla Norma – ofwel de bekende Siciliaanse pasta met aubergines wilt gaan maken.
Dit artikel bevat affiliate links naar bol. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…