Pasta al Ragù betekent simpelweg in het Italiaans: pasta met een vlees saus. Er zijn heel veel soorten en variaties mogelijk van pasta met ragù vleessaus.Ik gebruik vaak rundergehakt als basis voor mijn pasta al Ragu, simpelweg omdat wij dit altijd wel in de koelkast of vriezer hebben liggen.
Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende soorten pasta en elke pastasoort heeft weer een eigen ideale pasta saus. Vandaag ga ik aan de slag met Lumaconi: dat zijn van die mega-grote-ellebogen pasta, die uitermate goed geschikt zijn voor hele dikke pastasauzen zoals Ragu, want de saus gaat zo lekker in de holtes zitten… Belissima! De basis voor mijn Pasta al Ragù is een tomatensaus met lekker veel rundergehakt. Maar je kunt ook (restjes) stoofvlees gebruiken om zelf ragù te maken.
Kun jij niet zonder vlees bij je pasta? Naast deze pasta al ragu heb ik nog meer lekkere pasta met vlees recepten voor je op de site staan. Maak bijvoorbeeld eens pasta met worst en courgette. Ga voor een Lasagna Bolognese of maak deze pappardelle met stoofvlees! Ook gedurfd: pasta met chorizo en venkel blijkt een goed huwelijk. En voor de makkelijke maaltijd is deze traybake van pasta met worst ook een aanrader! Dat wordt lekker genieten van diverse pasta met vlees!
Pasta al Ragù betekent simpelweg in het Italiaans: pasta met een vlees saus. Er zijn heel veel soorten en variaties mogelijk van pasta met ragù vleessaus.Ik gebruik vaak rundergehakt als basis voor mijn pasta al Ragu en daarbij een goedgevulde tomatensaus met veel groenten.
Buen apetito! Groetjes, Betty
Tip: De overgebleven saus kun je makkelijk invriezen: gebruik dan wel ‘vers’ gehakt in de bereiding en niet reeds eerder ontdooid gehakt. (Max. 2 maanden).
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Hoi Betty,
Ik heb van de week deze heerlijke saus met pasta gemaakt. Geweldig en lekker gezond. Thanks:-)
Gr. Sanny
Hi Sanny,
wat leuk om te horen! Hij is een beetje zoetig, maar echt een heerlijke en gezonde saus.
Enjoy!
groetjes,
Betty
Ontzettend lekker receptje! Is het wachten helemaal waard!