Pasta al Ragù betekent simpelweg in het Italiaans: pasta met een vlees saus. Er zijn heel veel soorten en variaties mogelijk van pasta met ragù vleessaus.Ik gebruik vaak rundergehakt als basis voor mijn pasta al Ragu, simpelweg omdat wij dit altijd wel in de koelkast of vriezer hebben liggen. 

Dikke pastasauzen zoals Ragu

Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende soorten pasta en elke pastasoort heeft weer een eigen ideale pasta saus. Vandaag ga ik aan de slag met Lumaconi: dat zijn van die mega-grote-ellebogen pasta, die uitermate goed geschikt zijn voor hele dikke pastasauzen zoals Ragu, want de saus gaat zo lekker in de holtes zitten… Belissima! De basis voor mijn Pasta al Ragù is een tomatensaus met lekker veel rundergehakt. Maar je kunt ook (restjes) stoofvlees gebruiken om zelf ragù te maken.

Nog meer pasta met vlees recepten

Kun jij niet zonder vlees bij je pasta? Naast deze pasta al ragu heb ik nog meer lekkere pasta met vlees recepten voor je op de site staan. Maak bijvoorbeeld eens pasta met worst en courgette. Ga voor een Lasagna Bolognese of maak deze pappardelle met stoofvlees! Ook gedurfd: pasta met chorizo en venkel blijkt een goed huwelijk. En voor de makkelijke maaltijd is deze traybake van pasta met worst ook een aanrader! Dat wordt lekker genieten van diverse pasta met vlees!


Kookvideo: Pasta al Ragu


Print

Recept: Pasta al Ragù

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Pasta al Ragù betekent simpelweg in het Italiaans: pasta met een vlees saus. Er zijn heel veel soorten en variaties mogelijk van pasta met ragù vleessaus.Ik gebruik vaak rundergehakt als basis voor mijn pasta al Ragu en daarbij een goedgevulde tomatensaus met veel groenten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minuten
  • Total Time: 1 hour 25 minutes
  • Yield: 3-4 personen
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram Lumaconi pasta,
  • 500 gram (runder)gehakt,
  • 1 grote ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 kopje geraspte winterwortel,
  • 1 stengel bleekselderij,
  • 1 fles passata di pomodoro (ca 600700 gram ),
  • een flinke hand spinazie blad,
  • 200 ml (runder) bouillon of rode wijn,
  • optioneel: 3 eetlepels pijnboompitten,
  • verse basilicum blaadjes en/of peterselie,
  • Parmezaanse kaas,
  • peper&zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Pel en snipper de uien en knoflook. Was en schrap de wortel en rasp deze. Schil de bleekselderij en snijd in plakjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan, en bak hierin het rundergehakt , op hoog vuur, rul.  Voeg daarna de uien en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat deze met de deksel op de pan zacht worden (ca. 5 minuten).
  3. Schenk de passata di pomodoro in de pan, samen met de bouillon (of rode wijn) en breng aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat slinken in de saus.Verlaag het vuur naar mediumlaag en laat de ragu saus in ca 40 minuten gaar stoven. Breng enkel nog even op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
  4. Breng ondertussen een pan water (met een beetje zout) aan de kook. en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  5. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie). Let op, ze hoeven enkel licht gekleurd te worden. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  6. Giet de pasta af en roer deze goed door de saus totdat alle pasta met Ragù saus is bedekt. Schep in diepe borden en top af met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas..

Buen apetito! Groetjes, Betty

Notes

Tip:  De overgebleven saus kun je makkelijk invriezen: gebruik dan wel ‘vers’ gehakt in de bereiding en niet reeds eerder ontdooid gehakt. (Max. 2 maanden).

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago