Print

Recept: Pasta al Ragù

recept pasta al ragu - pasta met gehakt saus © Bettyskitchen.nl
Scale

Ingredients

Instructions

  1. Pel en snipper de uien en knoflook. Was en schrap de wortel en rasp deze. Schil de bleekselderij en snijd in plakjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan, en bak hierin het rundergehakt , op hoog vuur, rul.  Voeg daarna de uien en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat deze met de deksel op de pan zacht worden (ca. 5 minuten).
  3. Schenk de passata di pomodoro in de pan, samen met de bouillon (of rode wijn) en breng aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat slinken in de saus.Verlaag het vuur naar mediumlaag en laat de ragu saus in ca 40 minuten gaar stoven. Breng enkel nog even op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
  4. Breng ondertussen een pan water (met een beetje zout) aan de kook. en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  5. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie). Let op, ze hoeven enkel licht gekleurd te worden. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  6. Giet de pasta af en roer deze goed door de saus totdat alle pasta met Ragù saus is bedekt. Schep in diepe borden en top af met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas..

Buen apetito! Groetjes, Betty

Notes

Tip:  De overgebleven saus kun je makkelijk invriezen: gebruik dan wel ‘vers’ gehakt in de bereiding en niet reeds eerder ontdooid gehakt. (Max. 2 maanden).

Keywords: pasta, vlees, gehakt, saus, Italie