Wij Nederlanders zijn dol op pannenkoeken, maar de gemiddelde Fransman maakt er ook iets lekkers van: bijvoorbeeld deze hartige pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei! Tijdens vakanties in La Douce France is dit mijn favoriete vulling voor crêpes!
Dit is zo’n heerlijk vullend lunchgerecht dat ik heb opgepikt tijdens een vakantie in Bretagne (Frankrijk). De crêperies kom je daar om de haverklap tegen en dat is niet zo raar: want pannenkoeken en boekweit crêpes (ook wel galettes) zijn gewoonweg erg lekker! Deze boekweit pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei zijn dan ook mijn favoriete lunch gerecht daar. Ik noem ze dan ook vaak een Bretonse pannenkoek!
Je kunt uiteraard ook het basisrecept voor Hollandse pannenkoeken gebruiken. In Frankrijk wordt echter vaak boekweitmeel gebruikt in recepten voor pannenkoeken en crêpes en die geeft een heerlijke, haast nootachtige smaak. Heb je geen boekweitmeel in huis dan gebruik je enkel gewone tarwebloem. Deze Bretonse pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei zijn voortreffelijk als brunch of lunch. Probeer zeker ook eens Nanda’s Galettes Campagnarde met spekreepjes en aardappel. Tevens zijn crêpes met karamelsaus ook heel typerend voor de Bretagne streek. Check hier overigens nog veel meer pannenkoeken en crêpes recepten van onze site!
Wij Nederlanders zijn dol op pannenkoeken, maar de gemiddelde Fransman maakt er ook iets lekkers van: bijvoorbeeld deze hartige pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei! Tijdens vakanties in La Douce France is dit mijn favoriete vulling voor crepes ofwel een Bretonse pannenkoek
Voor de Bretonse pannenkoeken (crêpes):
Voor de vulling:
Eet smakelijk!
Tijd besparen tip: Je kunt de crepes natuurlijk van tevoren opbakken en warm houden in een oven op 50 graden. Maar je mag ook kant en klare pannenkoeken gebruiken of zelfs tortilla wraps. Deze hoef je dan enkel even kort op te warmen in de magnetron of in een koekenpan en lekker belegen met spinazie, ham, kaas en spiegelei.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Bretonse pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…