Restaurants in Amsterdam

The Fork INSIDER: Brasserie Ambassade & De Belhamel in Amsterdam

Vandaag heb ik een korte resto review van maar liefst 2 restaurants in Amsterdam: Brasserie Ambassade en Restaurant De Belhamel zijn namelijk uitgeroepen tot The Fork Insider restaurants in AMsterdam. Hoog tijd om jullie hier meer over te vertellen!

The Fork INSIDER Restaurants

Jullie zijn wellicht allemaal al bekend met restaurantsite The Fork (voorheen IENS). Naast dat je bij The Fork reviews van restaurants obv klant beoordeling te zien krijgt, is er nu ook een aparte groep restaurants die de naam the Fork Insider gaan dragen. Dit zijn restaurant die gemiddeld een 9 of hoger scoren EN die een waardering hebben van bijvoorbeeld Michelin gidsa of Bib Gourmand. Zo weet je zeker dat je hier te maken hebt met een top restaurant en dat je een bepaald standaard mag verwachten als The Fork Insider restaurants

Boottocht door Amsterdam

Dus toen ik afgelopen maand werd uitgenodigd voor The Fork Insider Amsterdam tour per boot, kon ik daar geen nee tegen zeggen. Sowieso vind ik Amsterdam per boot en vanaf het water een vele malen leukere stad, dan vanaf straatniveau. Aan boord van de Mona Lisa salonboot van Rederij ‘T Smidtje kon ik lekker vertoeven en 300% genieten van een boottocht door Amsterdam grachtengordel en bezoeken wij maar liefst 2 The Fork Insider restaurants, aan het water.

2x The Fork Insider in Amsterdam:


Brasserie Ambassade Hotel

Hoewel ik wel vaker de Herengracht ben afgelopen, heb ik er nooit bij stil gestaan dat er in dit mooie hotel een goed restaurant zou zitten. In de brasserie van het ambassade hotel eet je letterlijk tussen kunstwerken, met uitzicht op de gracht. De service is in ieder geval subliem.

Exterieur Brasserie Ambassade
Salade Koan (met quinoa)
Escargots  &  Saumon fumé maison

Interieur Brasserie Ambassade
Pâté de Campagne
Risotto, Poisson & Côte de bœuf

De keuken is hier klassiek Frans, maar met een hedendaagse twist. Elk gerecht voldeed ten zeerste aan alle verwachtingen die ik aan deze locatie zou binden. Dus een volgende keer loop ik hier niet zomaar te meer aan voorbij! Je vindt Brasserie Ambassade aan de Herengracht nr. 339 in Amsterdam.


Restaurant De Belhamel

Het volgende The Fork Insider restaurant vind je aan de prachtige Brouwersgracht. Met recht een van de mooiste straten van Amsterdam. Met een fijn terras voor de deur en aan het water, is dit al een prima plek om een zomerse middag of avond door te brengen.

Exterieur De Belhamel
San Danielle ham met meloen
Gamba’s & St. Jaques

Interieur De Belhamel
Big smile dus!
Witte chocolade cheesecake

Het romantische interieur voert je mee naar Parijs, begin deze eeuw. En dankzij de heerlijke gerechten staat dit restaurant ook vermeld in de Michelin 2018 gids. Je vind Restaurant De Belhamel aan de Brouwersgracht nr. 60 in Amsterdam.


Tot zo ver mijn boottocht door Amsterdam, met twee toppers van The Fork insider restaurants. Kennen jullie deze twee restaurants al? Momenteel vind je The Fork Insider restaurants in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag al online.

Maar….. binnenkort ga ik hoogstpersoonlijk voor The Fork aan de slag om de The Fork Insider restaurants van Utrecht op de kaart te zetten. Dus ik verwacht ook hier nog meer pareltjes in eigen stad te kunnen ontdekken en te delen met jullie. Tof he?!

Groetjes, Betty

foto door: Susam Pang (BySam.nl)
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago