Een kommetje warme havermoutpap is al jarenlang mijn favoriete ontbijt. Maar op warme zomerse dagen is een verkoelend ontbijtje juist weer heel lekker. Dus maak ik van mijn havermout deze Overnight Oats als koel zomers ontbijt.
Havermout vind je al jaren terug in mijn favoriete ontbijtjes. Niet zo vreemd, want het is een geweldige graansoort, die gedurende de dag je bloedsuikerspiegel in toom houdt. S’ochtend ontbijten met warme havermoutpap, of deze overnight oats, kan dus voorkomen dat je s’middags een suiker dip krijgt en dan juist gaat snaaien. Maar havermout is van nature ook nog eens glutenvrij en dat maakt menig gevoelige buikjes ook erg blij. Het meest bekende ontbijt is ongetwijfeld de warme havermoutpap. Echter, deze koude ‘overnight oats‘ zijn ook druk aan een opmars bezig tijdens de warme en zomerse maanden. Check hier sowieso nog meer lekkere ontbijtrecepten met havermout!
De naam zegt het al een beetje: dit is een recept dat zich gedurende de nacht ontwikkeld. Hiervoor dien je je havermout een nachtje te weken in bijvoorbeeld melk. De havermout, zaden en ander smaakmakers zuigen zich helemaal vol met de melk en worden vanzelf een beetje ‘papperig’. Het resultaat is een ijskoude havermoutpap die je de volgende ochtend zo naar binnen lepelt. Naast onderstaand basis recept voor overnight oats geef ik je tevens een aantal variatie recepten mee, want je kunt zo lekker en veel variëren met dit ontbijt!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Op de site vindt je ook deze recepten voor overnight (oats) ontbijtjes maken:
Een kommetje warme havermoutpap is al jarenlang mijn favoriete ontbijt. Maar op warme zomerse dagen is een verkoelend ontbijtje zoals deze Overnight Oats een echte aanrader. Je weekt de havermout namelijk in een glas melk, in de koelkast, gedurende de nacht. Dit is een basis recept met video en ik laat je tevens meerdere variaties zien.
Extra:
Eet smakelijk!
Variatietip: In plaats van de Overnight oats te weken in plantaardige melk, kun je ook een vruchtensap of een dunne fruit smoothie gebruiken.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf Overnight Oats of een van deze variatie recepten wilt maken!
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…
View Comments
Grappig, ik eet al jaren havermout en de laatste 2 jaar ook deze vorm. Voorheen lachte men me uit: havermout??? En nu is het 'hip'. Nah, ik vind het gewoon lekker! Het het verveelt me niet!
Oeh, dit gaat vanavond bij mij de koelkast in! Ziet er fantastisch uit en lijkt me een heerlijke afwisseling op de 'gewone' havermoutpap!
yeah, missie geslaagd!
eet smakelijk!
Dat havermout van nature glutenvrij is klopt, maar voor iemand met Coeliakie is het toch van belang om glutenvrije havermout te gebruiken. Haveraren worden vaak op het land al besmet met gluten van de ernaast verbouwde tarwearen.
Ik ga je recepten voor overnight oats uitproberen, ze zien er heerlijk uit!
Hi Emilie,
dat klopt en dit heb ik ook al meerdere malen bij mijn havermout recepten vermeld. Maar ik kan dit niet bij elk recept blijven vermelden.
Wat leuk dit! Werd het een beetje zat weinig afwisseling te hebben voor mijn havermoutjes. Topideeën dit! Én lekker makkelijk en snel, ga het uitproberen!
Varieer er dus lekker op los!