Nagerechten

Dulche de leche ijs maken (Video)

Heb jij wel eens zelf karamel gemaakt? Dan wordt het hoog tijd om met dit recept aan de slag te gaan, want je maakt er overheerlijk Dulche de Leche ijs van. Oftwel salted caramel ijs gemaakt van gecondenseerde melk. Ja dat lees je goed.

Zelf ijs maken met karamel

Als je eenmaal doorhebt hoe eenvoudig het is om zelf karamel te maken, dan snap je wel waarom ik steevast een blik gecondenseerde melk in de kast heb staan. Dulche de leche is niet alleen heerlijk als beleg op brood en pannenkoeken, maar je kunt er ook zelf ijs van maken met karamel. Alleen nog een vleugje zeezout en wat gehakte noten toevoegen en je dulche de leche ijs is in mum van tijd klaar. En ook weer zo op trouwens… Goed om te weten: dit ijs bevat overigens geen eidooier dus is een zeer geschikt recept voor kinderen en zwangere vrouwen! Check hier nog veel meer lekker zomerse ijsrecepten op een rijtje!

Nog meer recepten met karamel

Naast het basis recept voor dulche de leche karamel maken en natuurlijk dit dulche de leche ijs, hebben we nog meer recepten met karamel voor je in petto! Wat dacht je van deze snickers taart? Of ga je lekker aan de slag met deze makkelijke maar decadente chocolade-karamel taart? En als je hem nog niet kent – deze banoffee pie of leuke kleine banoffee cupcakes zijn ook een aanrader! Zo zie je maar: koken en bakken met karamel is behoorlijk leuk, veelzijdig en bovenal erg lekker!


Recept video: Dulche de Leche IJS

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Dulche de leche ijs maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Heb jij wel eens zelf karamel gemaakt? Dan wordt het hoog tijd om met dit recept aan de slag te gaan, want je maakt er overheerlijk Dulche de Leche ijs van. Oftwel salted caramel ijs, gemaakt van gecondenseerde melk. Ja dat lees je goed.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 3 uur
  • Cook Time: 3 uur
  • Total Time: 6 uur (tot 1 dag)
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: IJS
  • Cuisine: Spaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 400 ml slagroom
  • halve theelepel vanille extract
  • 60 gram pecannoten
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel roomboter
  • 60 gram karamelblokjes of fudge
  • snufje grof gemalen zout

Extra:

  • Ijsmachine

Instructions

  1. Ga als eerste aan de slag met het bereiden van de dulche de leche. Belangrijk: houd slechts 2 uur kooktijd aan, want dan is de karamel vloeibaarder dan normaal en mengt beter. Laat daarna nog minstens 1 uur afkoelen op het aanrecht. (deze stap kun je dus gerust daags van tevoren voorbereiden.)
  2. Klop met behulp van de keukenmixer de dulche de leche, slagroom en vanille extract door elkaar. Zodra het een beetje lobbig is geworden giet je het mengsel in de ijsmachine. Laat de ijsmachine 45 minuten draaien.
  3. Ondertussen rooster je in een klein koekenpannetje de pecannoten. Na 1 minuut draai je het vuur laag en bestrooi met de suiker. Laat deze een klein beetje karameliseren en voeg vervolgens de boter en zout toe. Zet het vuur uit maar blijf nog eventjes goed doorroeren. Schep daarna direct de noten uit de pan op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Hak daarna grof.
  4. Als het ijs nagenoeg klaar is voeg je nog de gehakte noten en karamelblokjes toe, laat kort mengen en zet de machine uit.
  5. Let op! Dit ijs is vrij zacht dus schep over in een diepvriesbak en laat nog minstens 3 uur (Maar het liefst de hele nacht) verder opstijven in de vriezer. Dit Dulche de Leche ijs is overigens nog 1 maand houdbaar in de vriezer.

Eet smakelijk

Notes

Tip zonder ijsmachine: je kunt het ijsmengsel ook direct in de vriezer stoppen om op te stijven. Je zult dan alleen 6 uur lang, elk uur, het ijs even moeten doorroeren. Laat daarna tevens de hele nacht in de vriezer staan om goed op te stijven.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit dulche de leche ijs met karamel wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago