Deze zomer trekken we er op uit in eigen land! Op zoek naar bijzondere locaties en uitjes. Zo ging ik een compleet avondje proeven en genieten bij de Maaltuin Muiderslot, dus lees gauw waarom jij er ook naartoe wilt gaan!

Bijzondere locaties van de Maaltuin

Twee jaar geleden was ik voor het eerst aanwezig bij een pop up restaurant van de Maaltuin: een tijdelijk restaurant, in de open lucht, op een bijzondere locatie of historische site. Destijds werd deze gehouden in de Botanische tuin van Utrecht en heb ik een uitgebreide VLOG van de Maaltuin Utrecht voor jullie gemaakt. Inmiddels is het popup restaurant op meerdere locaties in Nederland opgedoken, zoals Trompenburg Tuinen en Arboretum Rotterdam, Paleis Soestdijk en nu dus ook bij het Muiderslot kasteel in Muiden!

Wat is het concept van de Maaltuin?

Het concept van pop-up restaurant De Maaltuin is dineren en kennis maken met unieke locaties met een verhaal. Je start altijd met een welkomstdrankje en een daarna begint een gezamenlijke wandeling en rondleiding op de locatie. Lekker ontspannend in het vroege avondzonnetje, luisterend naar de historische verhalen en onderweg ook een amuse om alvast die smaakpapillen te prikkelen. Daarna schuif je dus aan in het openlucht restaurant voor een 4 gangen menu en live muziek.

Ik kan je garanderen dat je de hele avond om je heen aan het kijken bent naar de omgeving. Of mee beweegt met de opzwepende klanken van de live band. En tussen de gangen door waarschijnlijk toch nog even op ‘ontdekking’ uit gaat in de tuin van het kasteel. Hoe dan ook, dit unieke evenement is er zeker eentje die ik je kan aanbevelen voor iedereen die een avondje wil ontspannen in een unieke setting. Neem alleen wel een vest of jas mee, omdat het na zonsondergang zeker kan gaan afkoelen.

Eten in de Maaltuin

De gerechten tijdens de Maaltuin hebben ook een thema en die is onlosmakend verbonden met de locatie en zijn tot in de puntjes verzorgd. Bij de diverse gangen kun je zelfs een bijpassende (alcoholvrije) wijn afnemen en na afloop krijg je nog koffie of thee toe.

  • Deze compleet verzorgde avond kost € 59.95 per persoon. Dat is inclusief welkomstdrankje, amuse, 4 gangen diner en koffie/thee toe.
  • Starttijd: 18:00 / 18:30 en eindtijd: circa 22:30
  • Tickets voor Maaltuin Trompenburg Rotterdam zijn enkel te boeken voor 2 juli t/m 16 augustus 2020 !
  • Tickets voor Maaltuin Muiderslot zijn enkel te boeken voor 30 juli t/m 30 augustus 2020 ! Dus wees er snel bij!

Voor meer informatie over De Maaltuin Muiderslot of de andere locaties waar de Maaltuin wordt gehouden ga naar de website: https://www.demaaltuin.nl .

Groetjes, Betty


De Maaltuin Pop-up @ Kasteel Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden
The Netherlands
Starttijd is 18:00 uur - einde ca. 22.30 uur

Voor deze review waren wij uitgenodigd door de Maaltuin, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago