(WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN) Hola! Deze temperaturen vragen wel om een Tex Mex feestje! Dus we gaan 5 Santa Maria verrasboxen weggeven en met o.a. onderstaand recept voor nachos met pulled jackfruit kun je dan direct aan de slag! Wie ga jij hiermee verrassen?

Een spontaan Tex Mex feestje

Jullie weten immers hoe dol ik ben op de Tex Mex keuken en deze prachtige lente dagen lenen zich uitermate geschikt voor een spontaan en klein Tex Mex feestje voor in eigen tuin of balkon! Erg leuk,om bijvoorbeeld aan het einde van de thuiswerkdag je partner (en kids) mee te verrassen. Speciaal voor de Meatless Monday van vandaag heb ik dan ook gekozen voor een vegetarisch recept voor nachos met pulled jackfruit uit de oven. En het bleek een ware favoriet van mijn man en dochter! Maar wist je dat je met jackfruit nog veel meer lekkers kunt maken? Probeer bijvoorbeeld ook eens deze pizza met pulled jackfruit. Of ga voor een vegan kapsalon met zoete aardappelfriet. Ook lekker: een pittige rendang met jackfruit!

Ben jij fan van deze nachos met pulled jackfruit? Voor de afwisseling bekijk je hier ook 7 x nacho’s recepten op een rijtje! Dat gaat nog moeilijk kiezen worden!

Aan de slag met vegetarische nachos met pulled jackfruit

Santa Maria is het merk voor Tex Mex kruidenmixen, salsa’s en wraps en is niet meer weg te denken uit onze voorraadkast. Daarnaast hebben zij nu een verrasbox samengesteld zodat je ook in deze corona tijden lekker spontaan en snel een Tex Mex feestje op tafel kunt zetten! I love it! Wij gaan maar liefst 5 stuks Santa Maria verrasboxen weggeven via de site en social media kanalen, dus doe mee en zet binnenkort ook iemand anders in het Tex Mex zonnetje! Om je alvast een beetje op weg te helpen volgt hieronder het recept voor vegetarische nachos met pulled jackfruit, gemaakt met een aantal ingrediënten uit de verrassingsbox!

Winactie: 5x Verrasbox van Santa Maria

— DEZE WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN —

Onderstaand recept voor nachos met pulled jackfruit maak je natuurlijk met producten uit de verrasbox van Santa Maria! Zo kun je lekker meteen aan de slag! Hoe doe je mee met de winactie?

  • Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel ons wie jij in huis graag wilt verrassen met een Tex Mex maaltijd.
  • Like het bericht op Facebook, Twitter en\of Instagram en tag in de comments alle Tex Mex fans die jij kent en die ook wel een gokje zouden willen wagen 🙂
  • Meedoen kan tot en met Maandag 04 mei 2020 en de winnaars ontvangen persoonlijk bericht.
  • Let op! Het pakket wordt enkel verstuurd naar een afleveradres in Nederland.

Groetjes, Betty


Print

Recept: Nachos met Pulled Jackfruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.9 from 15 reviews

Ben jij liefhebber van Tex Mex recepten? Zet met het grootste gemak deze nachos met pulled jackfruit in de oven en vervolgens op tafel. Dit vegetarische recept is ideaal voor de Meatless Monday!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 34 personen 1x
  • Category: Borrelhap
  • Cuisine: Tex Mex Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 blik Fairtrade Jonge jackfruit (ca 550 gram),
  • 1 ui,
  • 1 rode paprika,
  • 1 zak Santa Maria Seasoning mix for Fajita,
  • 75 gram mais korrels (uit blik),
  • 75 gram zwarte bonen (uit blik),
  • 185 gram Santa Maria Chrispy corn Nacho Chips,
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa – mild,
  • 100 gram geraspte cheddar kaas,
  • scheutje olijfolie.

Voor erbij:

  • 125 ml creme fraiche,
  • 0.5 zakje Santa Maria Dip Mix American Ranch,
  • 2 eetrijpe avocado’s,
  • 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Giet het blik jackfruit af in een vergiet. Spoel de jackfruit goed na met koud water en laat uitlekken. Trek met je vingers de jackfruit in stukjes. Eventuele harde kernen kun je pletten met een koksmes.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui en paprika zacht gedurende 3-4 minuten. Voeg de jackfruit toe en bak 2 minuten mee. Schep de fajita kruiden er doorheen en bak nog even mee.
  5. Ondertussen giet je de mais en zwarte bonen af. Spoel na met koud water en en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan de pan, roer kort goed door en zet het vuur uit.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Vet een kleine ovenschaal of vuurbestendig koekenpannetje licht in met olie en verdeel ongeveer driekwart van de nacho’s zak tortilla chips over de bodem. Verdeel hier de pulled jackfruit overheen, lepel ongeveel de helft van de salsa over en strooi vervolgens de helft van de kaas er over heen.
  7. Verdeel de overige kwart van de nachos er op, lepel de overige helft van de salsa over en bestrooi royaal met de overige helft van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15 minuten.Laat de Nachos met pulled jackfruit vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen.
  8. Tijdens het bakken ga je de dips maken. Roer in een kommetje de zure room met de mix voor American Ranch dip door elkaar. Prak of pureer de avocado’s en meng in een tweede kommetje hier de kruidenmix voor guacamole doorheen. Serveer beide dips bij de nachos met pulled jackfruit.

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze nachos met pulled jackfruit wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wow... leuke winactie weer....ben een echte nacho fan maar dan graag zonder jackfruit....das niet zo mijn ding....leuk verjaardagscadeau dit...ben zondag jarig...en moet alles dan wel alleen op eten omdat ik toch geen gasten mag....Lucky me 😅

    • Oooh super heerlijke en leuke winactie. Ik weet wel wie ik met dit pakket ga verwennen, mijn lieve buurman die eergisteren met spoed in het ziekenhuis is opgenomen. Hopelijk mag hij eind deze week weer naar huis en hij is helemaal alleen, dus als ik hem hiermee kan en mag verwennen. Dat zal hij echt geweldig vinden

      • Jammie jammie, dat is lekker. Wij zijn alle vier gek op Mexicaans!! En vegetarisch heel graag. We eten soms ook vlees maar liever meer vegetarisch en jackfruit hebben wij nog nooit geprobeerd. Wij is mijn vriend en mijn twee bonus zonen 😃😋

  • Super leuke winactie. Wij zijn gek op de texmex keuken en laten ons graag verwennen door Santa Maria🌞 dan ga ik snel de keuken in om mijn hubbie te verrassen met de lekkerste maaltijden.

    • Graag zou ik mijn partner verrassen . Zij is net als ik Mexicofan en met de crisis halen we daarom Mexico graag in huis en wat is er nu leuker om dat te doen met dit prachtige pakket !

  • Leuke winactie! Ik zou graag mijn moedertje verrassen. We zien elkaar natuurlijk weinig deze tijden, dus hopelijk kan ik eens heerlijk koken met dit pakket als we weer ok bezoek mogen!

  • Mijn kinderen houden van nacho met veel kaas dus voor hun waag ik graag een gokje
    En wat een lekker recept weer betty

  • Mijn man wordt hier altijd heel gelukkig van, de kids en ik trouwens ook :D Meestal gaan we voor burritos of wraps met crispy chicken. Deze nacho's gaan ook zeker op ons lijstje!

  • Wat een leuke actie!! En een heerlijk recept nachos met Jackfruit. Deze wil ik heel graag uitproberen en dan mijn vrienden verrassen. Door deze nachos in een box bij mijn lieve vrienden aan de deur te hangen in deze Coronacrisis tijd. Aanbellen en even laten weten dat ik ze mis en aan ze denk, met een lekker extra'tje. Lijkt mij heel leuk om jouw recept te maken en te delen.

  • Wij proberen met enige regelmaat nachos te maken maar dit recept zou ik best wel eens willen maken voor mijn verjaardag! En voor mijn bonusdochter, die verdient wel een opkikkertje. Stik zenuwachtig, nu al, omdat ze na de vakantie naar de middelbare school gaat

  • Daar kan ik al mijn mannen hier in huis wel mee verrassen!! Daar zijn ze dol op! Ik krijg dan ook de kans om veel meer producten van het uit te proberen, kan niet wachten 😋☘️

  • Graag! Met dit pakket zou ik graag tex mex willen koken voor mijn zoon Fabian die gek is op de tex mex keuken en voor mijn vriend.
    In combinatie met rundergehakt, knoflook, mais, rode paprika, sla, rode ui, cherrytomaatjes, chilibonen, jalopeñopepers, geraspte kaas, salsasaus en homemade guacamole maken we er een heerlijk tex mex feestje van.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago