Koekjes recepten

Monster Vingers (Halloween Koekjes)

Wat vinden jullie van deze bloederige monster vingers als Halloween koekjes? Kun je lekker met zijn alleen gaan gruwelen bij de koffie of bij de thee. Ze zijn lekker knapperig, en qua vorm ook ideaal voor de kids om in een glas melk te dopen. Wedden dat met deze monster vingers jouw Halloweenfeestje helemaal griezelig wordt?!

Zelf Monster Vingers Bakken

Het recept voor deze Halloween monster vingers koekjes wordt gemaakt met poedersuiker. Daardoor krijgt het deeg een heel fijne en zachte consistentie en lijken ze een beetje op boterspritsen. En die enge, scherpe nagel maak je met een bruine amandel. Na het bakken even goed af laten koelen en daarna dip je de monster vingers in een bloedbad van frambozen jam. Zo simpel eigenlijk, maar met groots resultaat. Wedden dat kids dit geweldig gaan vinden om te maken én om op te eten.

Nog meer zoete Halloween inspiratie

Voor de echte Halloween fans hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere (zoete) recepten in petto! Maak bijvoorbeeld deze pompoen cupcakes of spookjes cupcakes. Maak een flinke pan met Halloween Pompoensoep. Als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. Of geniet van een no-bake cheesecake met kleine spinnetjes. Lekker zijn deze recepten sowieso wel!

Print

Monster Vingers (Halloween Koekjes)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 1820 koekjes 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram poedersuiker,
  • 1 ei,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 1 theelepel amandel extract,
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 1 theelepel zout,
  • bruine amandelen,
  • frambozen jam.

 

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop met een mixer de roomboter met de poedersuiker licht en romig, gedurende 3 minuten. Voeg het ei, vanille extract en amandelextract toe en klop nog een extra minuut door.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en mix dit door het botermengsel heen. (tip: gebruik deeghaken). Haal het deeg uit de kom en kneed met de hand door om en een bal te vormen.
  4. Neem een stukje deeg in de hand en vorm hier een rol van, ter grote van een volwassen middelvinger. Druk met 2 vingers de rol een beetje plat op 2/5 en 4/5 hoogte.
  5. Kerf met een mes steeds 3 ondiepe groeven op 1/5, 3/5 en 5/5 hoogte. Deze vormen de knokkels van de monster vingers. Druk tot slot een amandel in aan een van de uiteinden.
  6. Leg de vingerkoekjes op de bakplaat, maar zorg voor een beetje afstand. De koekjes lopen nog wat uit namelijk. Bak de monster vingers af gedurende 20-25 minuten.
  7. Roer de frambozen jam los in een kom. Voeg desnoods een eetlepel kokend water toe om losser te maken. Doop de afgekoelde monster vingers aan 1 kant in de frambozenjam en laat opdrogen. Als je nog wat jam over hebt, kun je die her en der op je serveerschaal druppen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Je kunt de monster vingers koekjes gerust nog een week bewaren in een afgesloten trommel. Ze kunnen een klein beetje zacht worden, maar de smaak is nog even goed!

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago