De ouderwetse Mokka Taart is er eentje die hier thuis op speciaal verzoek wordt gemaakt. Veelal koffie liefhebbers zijn ook fan van deze koffie taart. Maar het is juist het zachte biscuit met romige koffie-botercreme die velen tot de verbeelding spreken en die de mond zo heerlijk vullen.
Ik geef je dan ook mijn recept voor deze hele fijne en typisch Hollandse taart. De Mokka taart is er namelijk eentje die in mijn vroege kinderjaren regelmatig op verjaardagen voorbijkwam en zelfs als kind was ik hier al fan van! In de basis is een mokkataart laagjes biscuit taart die je afwisselt met lagen heerlijke mokkacrème gemaakt van koffie, roomboter en banketbakkersroom. De zijkant wordt gedecoreerd met krokante nougatine en stukken chocolade. Je hoeft niet alleen een koffie liefhebber te zijn dol om te genieten van dit bakrecept.
Het maken van Mokka Taart vergt verschillende handelingen en bereidingen, maar geloof me dat het met onderstaand recept echt helemaal goed gaat komen. Na afloop is het de moeite zeker waard geweest om mokkataart te gaan maken. Maar als je nog meer bakrecepten met koffie wilt bekijken ga dan naar:
Recept voor een hele fijne en typisch Hollandse taart: Mokka taart! In de basis is een mokkataart laagjes biscuit taart die je afwisselt met lagen heerlijke mokkacrème. De zijkant wordt gedecoreerd met nougatine en stukken chocolade. Koffie liefhebbers zijn dol op deze rijke taart.
Voor het Biscuit Beslag:
Voor de Trempeersiroop:
Voor de Mokka-Botercrème:
Toppings:
Extra:
Voorbereidingen:
Bereiding Mokka-Botercrème:
Bereiding Mokka taart:
Eet smakelijk!
*Als (melk) Chocolade balletjes gebruik ik KitKat Milky Balls of Maltesers (zie foto’s). Ook lekker: gebruik pure chocolade koffie boontjes, of decoratie chocolade in de vorm van een blaadje.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het zelf maken van een mokka taart zoals deze!
Ga jij dit jaar voor een vegetarische kerst? Naast heel veel hoofdgerechten voor kerst vooral…
Ja dat lees je goed: ik heb prei express laten verbranden in de oven! Terwijl…
Tijdens koude winteravonden eten wij graag stoofvlees. Deze Franse klassieker genaamd Boeuf Bourguignon is er…
Ben jij al lekker bezig met het kerstmenu? Uiteraard wordt er een waar spektakel als…
Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…
Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…