Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie in eigen land? Ik neem je namelijk elke week mee naar een ander vakantieland en zo hoef je deze zomer helemaal niets te missen! Deze week staan de overheerlijke gerechten uit Mexico centraal en die hebben we op een rijtje gezet in een MEXICAANS weekmenu!

Weekmenu met Mexicaanse recepten

De afgelopen weken konden jullie al genieten van diverse Internationale thema weken! Elke maandag verschijnt hier dus een nieuw weekmenu met recepten van favoriete vakantiebestemmingen. Zo hoef je deze zomer dus niets te missen en kook je elke week gerechten uit een ander vakantieland! De Mexicaanse keuken is zeker een van mijn persoonlijke favorieten en deel ik met alle liefde dit Mexicaans weekmenu met jullie!

Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomervakantie!


MEXICAANS Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Nachos met pulled jackfruit (V)

Toen de Mexicanen hun Mexicaanse recepten meenamen naar de States, ontstonden daar ineens hele mooi comfortfood gerechten. Zoals deze vegetarische Nachoschotel met cheddar kaas! Speciaal voor de vegetarische maandag breng je hem op smaak met pulled Jackfruit! Echt mijn ontdekking van vorig jaar!

Bereidingstijd: 35 minuten.


Dinsdag – Burrito met kip en quinoa

De burrito met kip is het gerecht waar bij mij de voorliefde voor Tex Mex eten ontstond! Het was tijdens een vakantie in Florida, inmiddels al ruim 23 jaar geleden en na een hap wist ik het zeker: deze keuken zou in Nederland ook aanslaan. Nu zijn gerechten zoals burrito’s niet meer weg te denken uit het ‘normale’ eten. In plaats van rijst toe te voegen als vulling, maakt ik hem in dit recept met gekookte quinoa! Ook lekker: deze super vullende ‘breakfast burrito’ met gehakt en eieren!

Bereidingstijd: 30 minuten.


Woensdag – Quesadillas met chorizo

Deze gebakken wraps, met lekker veel kaas kun je vullen met heel veel lekkers! Van enkel groenten, tot gebakken stukjes kip en vlees! Onze favoriet is deze pittige variant van quesadillas met chorizo en jalapeños!

Bereidingstijd: 20 minuten.


Donderdag – Tacos de Comote (V)

De soft tacos mogen ook absoluut niet ontbreken tijdens dit Mexicaans weekmenu! Deze taco’s met zoete aardappel worden in in de volksmond ‘tacos de camote’ genoemd. En ik maakte een variatie met feta kaas en een amandel salsa om je vingers bij af te likken!

Bereidingstijd: 35 minuten


Vrijdag – Fish Taco’s met mango

Op vrijdagen eten we graag vis en deze fish taco’s zijn perfect om een weekend borrel mee te verzorgen hoor! Dit kleine fingerfood is een geweldig recept van mini taco’s met knapperige stukjes witvis met mango en avocado! Alleen nog een ‘cerveza‘ erbij en het weekend is vroeg begonnen!

Bereidingstijd: 35 min.


Zaterdag – Huevos Rancheros (V)

In het weekend houden we van uitgebreid brunchen met de familie. Deze ‘Ranch Style’ eieren met pittige tomaten saus is zo lekker hartig en vullend! Zet een grote pan in het midden van de tafel en laat iedereen lekker zelf opscheppen en serveer op een tortilla.

Bereidingstijd: 40 minuten.


Zondag – Mexicaanse Flan met chocolade

En tot slot een overheerlijk dessert voor op de zondag of als afsluiting van een Tex Mex party! Maak eens deze chocolade puddinkjes, ook wel flan genoemd en dan met lekkere pepertjes er in. Chocolade gaat zo goed samen met pittige smaken namelijk!

Bereidingstijd: 20 min (+ nachtje koelen)


Tot zo ver ons Mexicaanse Weekmenu met heerlijke recepten! Hopelijk krijg je er trek van, maar neem ook gerust een kijkje bij nog meer recepten uit de Tex Mex en Mexicaanse keuken!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago