Ben jij al bekend met de kleinste pasta soort ter wereld? Orzo is namelijk een pasta ter grootte van een korrel rijst. Je komt het in Mediterrane landen tegen en is heerlijk met lekker veel groenten en zelfs een beetje vlees of kip. Vandaag op het menu een Mediterraanse Traybake met orzo, groenten en braadworst.

Een Mediterraanse traybake met orzo, groenten en worst

Geen tijd om uitgebreid te koken? Dan biedt een ‘traybake’ een uitkomst. Geen pannen of ingewikkelde technieken. Gewoonweg alle vlees, groenten etc in hapklare bites snijden en op een bakplaat leggen. Eventjes een half uurtje de oven in schuiven en smullen maar. Deze Mediterraanse traybake met orzo , groenten en worst serveer je bijvoorbeeld met een tomatensaus en zachte aubergine. Alle smaken uit de Mediterane keuken komen samen en zijn eigenlijk nog best gezond!

Nog meer recepten met orzo pasta

Traybakes komen in heel veel vormen en smaken. (Check hier alle recepten op een rijtje). Maar deze Mediterrraanse Traybake met orzo is echt perfect voor een snelle doordeweekse dag. Echter heb ik daarnaast nog veel meer recepten met orzo pasta voor je op de website staan. Check bijvoorbeeld dit Griekse stoofvlees met orzo genaamd Giouvetsi!. En wat dacht je van een heerlijk stukje zalm met spinazie en orzo? Onze eigen Nanda maakt er overigens een heerlijke maaltijdsoep van. En in Italie kun je letterlijk fluiten naar deze ‘Fagioli all’Uccelletto orzo met witte bonen.


Print

Mediterraanse Traybake met Orzo

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bij een traybake denk je vaak aan aardappels, groenten en vlees. Maar wist je dat je ook een traybake kunt maken met rijst of zelfs de werelds’ kleinste pastasoort genaamd ‘orzo’.  Deze traybake met orzo is een makkelijke maaltijd en voegt een beetje zon toe aan je dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 275 gram (volkoren) orzo
  • 2 rode uien
  • 1 (groene) paprika
  • 2 aubergines
  • 4 (runder) braadworsten
  • 690 gram tomatensaus (bijv. Sugocasaa)
  • 1 el. Provencaalse kruiden
  • 500 ml kokend heet water

Extra: 

  • zilverfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht).
  2. Gebruik een diepe bakplaat (of een ruime braadslee) zonder bakpapier en strooi de orzo pasta uit in het midden van de bakplaat.
  3. Pel de ui en snijd in parten. Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verwijder de steel van de aubergine en verwijder het grootse gedeelte van de schil. Snijd daarna de aubergines in de lengte door en in plakjes van 5 mm dikte.  Leg de grof gesneden groenten aan weerszijden van de orzo.
  4. Snijd elke braadworst in de lengte door en trek het ‘velletje’ er af. Snijd daarna elke worst in stukken van 1 cm dikte en plaats op de bakplaat. Hussel alles nu door elkaar en leg evenredig uit op de bakplaat.
  5. Verdeel je de tomatensaus over de plaat en bestrooi met Provencaalse kruiden.  Tot slot giet je het hete water in een cirkel uit over de plaat.
  6. Dek de bakplaat af met zilverfolie en schuif in de oven gedurende 20 minuten om te garen. Verwijder daarna de folie en bak daarna nog eens 10 minuten.  Haal de bakplaat uit de oven, schep het geheel nog een laatste keer goed om en serveer direct!

Buon Appetit!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Mediterraanse traybake met orzo, courgette en aubergine gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Vegetarische pizza quesadillas

Deze vegetarische pizza quesadillas wil je proeven, Meatless Monday of niet! Heel gezond zijn ze niet, want…

2 dagen ago

Deense aardappelsalade met makreel

Op zoek naar een lekker recept met gerookte makreel? Met deze voorgegaarde vissoort zet je…

5 dagen ago

10x Recepten met Kokos (zoet en hartig)

Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…

1 week ago

Gegrilde little gem met Gorgonzola en zomerfruit

Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

2 weken ago

20x brood beleg zelf maken

We gaan weer 'Back To School' dus ik heb fantastische inspiratie voor in de broodtrommel.…

2 weken ago