De eerstvolgende keer dat thuis de barbecue aan gaat, doen we lekker alsof we op vakantie in Amerika zijn. Ga je bijvoorbeeld pulled pork of ander slow cooked vlees maken, dan moet je eigenlijk ook meteen dit maisbrood met courgette erbij maken.
Met deze prachtige lentedagen gaat die barbecue natuurlijk maar al te graag aan. Onze favorieten zijn vleessoorten die Low& Slow bereid worden, zodat het daarna lekker uit elkaar valt op je tong. (Check hier alle ‘pulled’ recepten.) Al dan niet met een overheerlijke barbecuesaus. In Amerika en Canada kreeg ik een aantal keren een stuk cornbread geserveerd bij het vlees van de grill en dat is ideaal om de stukjes vlees en sauzen mee op te deppen! In de verschillende delen van het land, of zelfs binnen een familie zijn er vaak meerdere variaties op het recept voor maisbrood. Denk bijvoorbeeld aan huttekase of karnemelk gebruiken in plaats van de yoghurt in mijn recept. En zo kun je de olie bijvoorbeeld ook vervangen door gesmolten roomboter. En er zijn ook zelfs zoete varianten van maisbrood verkrijgbaar. Probeer gerust eens iets anders als je een van de ingrediënten niet in huis hebt of gewoonweg wilt varieeren.
Daarnaast kun je ook nog eens wat extra groenten toevoegen aan je maisbrood. Bijvoorbeeld door geraspte courgette of geblancheerde spinazie te voegen aan het beslag. Zo krijg je net even wat meer groenten binnen en wordt deze maisbrood met courgette een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ. Maar uiteraard hebben wij nog meer bijgerechten voor bij de barbecue voor je in petto. Wat dacht je van deze Italiaanse koude pasta salade als bijgerecht of ga voor een ouderwetse Hollandse Huzarensalade met aardappels? Hiermee maak je elke barbecue of vlees van de grill compleet! Check hier nog eens 20x barbecue recepten om van te genieten!
In Amerika krijg je bij barbecue en grill restaurants een stuk ‘Cornbread’ bij je vlees. Heerlijk om slow cooked of pulled vlees en sauzen mee op te deppen en om van te smullen. Een heerlijk hartig bijgerecht voor bij de BBQ dus en het is ook erg lekker om bijvoorbeeld geraspte courgette aan het maisbrood beslag te voegen.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Variatietip: je kunt bij stap 3 ook 400 gram geblancheerde spinazie toevoegen in plaats van de courgette. Zorg er wel voor dat je deze dan goed laat uitlekken om overtollig vocht te verwijderen.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze maisbrood met courgette wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…