Ontbijt Recepten

Low Carb Brood (in 2 minuten klaar)

Dit glutenvrije low carb brood maak je in slechts een paar minuten klaar. Met ei, amandelmeel en lijnzaad als basis pof je het beslag op in de magnetron en maak er een plakje brood van dat perfect in je Atkins of Keto dieet past!

Low carb brood maken in de magnetron

Een low carb dieet is een dagelijks eetpatroon dat voornamelijk uit groente en eiwitten bestaat. Het betekent geen brood, pasta, aardappels en rijst oftewel ingrediënten die hoog zijn in koolhydraten. Tot op de dag van vandaag las ik regelmatig een ‘balansdag’ in met een lekker Low Carb recept. Puur om een beetje op gewicht te blijven. Daarom post ik af en toe ook recepten met de tag: Low Carb recepten, of Keto proof en deze horen dus thuis in het rijtje dat je tijdens een Atkins dieet kunt volgen. En het zijn ideale gerechten om nu nog een dagje mee te balansen, zoals een plakje van dit low carb brood voor het ontbijt of de lunch.

Nog meer broodjes van lijnzaad maken

Dit plakje low carb brood is echter een hele snelle methode om zelf een koolhydraatarme ontbijt op tafel te zetten. En je ‘poft’ hem als het ware in een paar minuten in de magnetron. Het is immers een low carb alternatief voor een sneetje brood. Het is een prima en lekker vullend alternatief voor brood tijdens het Atkins dieet. Beleg je plakje low carb brood met bijvoorbeeld met geprakte avocado, roomkaas, gerookte zalm , kipfilet of (suikervrije) jam. Maar check ook nog meer broodjes van lijnzaad gemaakt: deze glutenvrije broodjes uit het #Fitmom kookboek! Of maak mijn andere favoriet: een heerlijke snelle lijnzaadmuffin voor het ontbijt! Voor de lunch kan ik je deze lijnzaad crackers aanbevelen om te maken.


Print

Recept: Low Carb Brood (in 2 minuten klaar)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit glutenvrije low carb brood maak je in slechts een paar minuten klaar. Met ei, amandelmeel en lijnzaad als basis pof je het beslag op in de magnetron en maak er een plakje brood van dat perfect in je Atkins of Keto dieet past! 1- 2 plakjes van dit Lowcarb brood is een perfect ontbijt of lunch. Top eventueel nog af met een beetje roomkaas, plakje kipfilet of suikervrij broodbeleg.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 minutes
  • Yield: 2 plakjes broodjes 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Low Carb & keto
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr gebroken lijnzaad
  • 40 gr amandelmeel
  • ½ tl (wijnsteen)bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 ei
  • 2 el ongezoete amandelmelk

Extra:

  • 2 bordjes,
  • magnetron,
  • eventueel: vijzel.

Instructions

  1. Meng het lijnzaad met de amandelmeel, bakpoeder en zout in een kommetje.
  2. Kluts het ei en giet dit samen met de amandelmelk en de olie bij het lijnzaadmengel.
  3. Meng dit geheel vervolgens heel goed door. Je krijgt een beetje een dik papje, maar dat is ook de bedoeling.
  4. Vervolgens spreid je het mengsel uit op een  (licht) ingevet bordje en stop deze in de magnetron. In 1 tot 2 minuten ‘poft’ als het ware het papje op tot een plak brood. Snijd in tweeen. Je kunt natuurlijjk ook twee separate gebaksbordjes (zie foto) gebruiken voor 2 sneetjes broodjes maken
  5. Als je het plakje brood vervolgens omdraait, dan heb je een mooie egale bovenkant om je beleg op te doen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Heb je enkel heel lijnzaad in huis? Maal deze dan in een vijzel tot het gebroken is.

Nutrition

  • Serving Size: 1 broodje
  • Calories: 351
  • Sugar: 1.59 g
  • Sodium: 31 mg
  • Fat: 29.51 g
  • Carbohydrates: 4.77 g
  • Fiber: 8.5 g
  • Protein: 12.32 g
  • Cholesterol: 93

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit super snelle low carb brood uit de magnetron!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • afgelopen week bananenbrood gemaakt. Dit ziet er ook heerlijk uit! zal dit weekend jouw recept maar eens even testen! xx wolferien

  • Ik heb het net gemaakt en vind het lekker spaken maar...
    Hoeveel koolhydraten zitten er in het recept.?
    Gr Ilse

    • Hi Geesje,

      aangezien er nogal wat verschillen tussen de magnetrons zitten, zou ik je aanbevelen op vol vermogen, en dan tussen de 1-2 minuten.
      ik zet hem bijvoorbeeld op 900 Watt en dan is hij met 1.30 minuut klaar.
      Maar als jouw magnetron tot slechts 800 watt gaat dan iets langer dus.
      Probeer het dus gewoon even uit.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago