Categories: Recepten algemeen

7x gezonde recepten

Nu het nieuwe jaar weer begonnen is, hoor ik iedereen zijn of haar goede voornemens uitspreken. Mijn voornemen is ook elk jaar om weer beter op mijn lijn te letten, en gewoonweg gezonder te eten. En als dit ook jouw voornemens zijn, dan heb ik bij deze 7 recepten op een rijtje gezet die je gaan helpen bij dat voornemen. Allen uit de catorgorie: gezond, suikervrij, glutenvrij, LowCarb of Voedselzandloper proof. Heel veel succes met jouw goede voornemens!

7x gezonde recepten:

 

1. Italiaanse Omelet met Spinazie

Ik begin mijn ochtenden graag met juices, smoothies of eieren. Eieren zitten natuurlijk vol met eiwitten, en deze zorgen ervoor dat je lang ‘ vol’  zit. Deze variant met spinazie en kaas is een van mijn favorieten. Lekker lowcarb, VZL proof, en als je deze eet zonder brood (kan gerust), dan is het ook nog eens glutenvrij.

2. Good morning Juice 

Een haast melkachtige juice gemaakt van 3 oranje ingredienten. Zo drink je in een keer een flinke portie vitamines weg. Je hebt hier wel een juicer voor nodig, maar na 1x proeven zul je hem vaker maken als ontbijt. Behalve de van nature aanwezige suikers, is deze juice uiteraard suikervrij.

3. Zalm en Asperge Salade  Een frisse maar vullende salade, met heerlijke nootachtige asperges. Glutenvrij, LowCarbs en VZL proof. En zo eet je misschien ook nog eens wat vaker vis die boordenvol Omega 3 vetzuren zit.

4. Rode Bietjes Salade met Feta 

Rode bietjes en ik zijn dikke vrienden. Is het niet in een versgeperste juice, dan snijd ik ze in dunne plakjes voor door de salade. Bietjes en kaas is een uitstekende combininatie, dus kun je gerust ook eens de feta door geitenkaas (chevre) vervangen.

5. Crustless Quiche met Champignons 

Quiches zijn bij heel veel mensen favoriet, maar we weten allemaal dat de bladerdeeg korst er voor zorgt dat quiches niet heel gezond zijn. Daar vond ik de ideale oplossing voor:  Laat de korst gewoon achterwege!  Met dit basisrecept voor crustless quice kun je eindeloos varieren.  Glutenvrij, LowCarbs en ook nog eens VZL proof. Ideaal om van kliekjes groente af te komen.

6. Karbonaadjes met kappertje en courgette 

Deze karbonaadjes kun je bakken, grillen of BBQen.  Doordat het paneerlaagje van amandelmeel is, is dit recept ook nog eens glutenvrij. En met een portie verse groenten erbij, heb je een heerlijke en vullende maaltijd.

7. Energierepen met dadels en gojibessen 

En natuurlijk voor de lekkere trek:  een heerlijk en verantwoord tussendoortje! Deze energie repen van dadels en gojibessen zijn heerlijk en ook nog eens suikervrij!  Pak ze in in een stukje bakpapier en neem mee voor onderweg.

 

Wie had had dat nou gedacht, gezond en ook nog eens heel lekker allemaal. Welk recept zou jij graag willen proberen?

Groetjes,
Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago