Deze Koreaanse Biefstuk wraps zijn een overheerlijke en snelle doordeweekse maaltijd! Vul je tortilla wraps met gebakken biefstuk reepjes en rauwe groenten voor een ultiem streetfood gerecht!

Zelf Koreaanse biefstuk wraps maken

Deze dame is altijd wel in voor een portie streetfood! Maar bij gebrek aan food festivals met diverse foodtruks moeten we maar zelf thuis aan de slag met lekker streetfood maken! Gegrilde of gebakken vlees doet het altijd goed! Zeker met een beetje pit en een zuurtje. Ik raakte dan ook helemaal geïnspireerd door een recept op de website van HelloFresh! In slechts een half uurtje kun jij nu ook zelf Koreaanse biefstuk wraps maken. Gevuld met gewokte biefstus, witte kool, wortel, zoetzure komkommer linten en een kneepje limoensap. Na een hap sta je weer terug voor een Aziatische foodtruck te genieten. Of misschien kijk je zelfs terug op een rondreis door Azië. Dit is in ieder geval een lekker, makkelijk en snel recept om van te genieten.

Zet verschillende schaaltjes en kommetjes op tafel gevuld met de groente en toppings. Iedereen kan dan vervolgens zijn of haar eigen Koreaanse biefstuk wraps vullen en op smaak brengen!

Nog meer lekkere Koreaanse recepten

Voeg een vleugje Azië toe aan jouw (werk)week! Naast dit recept voor Koreaanse biefstuk wraps heb ik nog meer lekkere Koreaanse recepten voor jullie. Afgelopen jaar was de Dalgona koffie natuurlijk DE grote hit op het internet! en die vind ook zijn oorsprong in Korea! Maar maak ook kennis met de Bibimbap: een Koreaans rijstgerecht met bijvoorbeeld gezoet vlees!. Onze Nanda maakte eerder mungbonen pannenkoekjes met hoisin saus! Deze hartige pancakes worden daar ook wel ‘Bindae-tteok genoemd! Neem in ieder geval hier even een kijkje bij alle recepten uit de Koreaanse keuken! Dat wordt smullen geblazen!


Print

Recept: Koreaanse Biefstuk Wraps

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Koreaanse Biefstuk wraps zijn een overheerlijke en snelle doordeweekse maaltijd! Vul je tortilla wraps met gebakken biefstuk voor een ultiem streetfood gerecht! Heerlijk met knapperige witte kool, wortel, zoetzure komkommer, limoen en rode peper!

  • Author: Afgeleid van Hellofresh website
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Koreaanse biefstuk:

  • 400 gr biefstuk (puntjes of reepjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • duimpje verse gember
  • 2 rode peper
  • 60 ml sojasaus
  • 2 el (zonnebloem)olie

Voor erbij:

  • 2 komkommers
  • 8 el witte wijn azijn
  • 4 tl suiker
  • zout, naar smaak
  • 4 stuks tortilla wraps
  • 250 gram witte kool en wortelreepjes

Toppings:

  • 10 gr koriander, grof gehakt
  • 1 limoen, in partjes
  • 1 bosui, in ringen

Instructions

  1. Snijd de biefstuk in stukjes van 1 – 2 cm en stop in een mengkom. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Schil de gember en snijd zeer fijn (raspen mag ook). Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd vervolgens heel fijn.
  2. Voeg de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en olijfolie toe aan de biefstuk. Roer het geheel goed door en laat minimaal 15 minuten marineren.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Plaats in het midden een bakplaat of rooster.
  4. Gebruik een kaasschaaf om dunne linten komkommer te snijden. Doe dit van 4 zijden, maar het binnenstuk met de zaadjes gebruik je niet. Meng de komkommer in een kom de azijn en suiker. Breng tevens op smaak met een beetje zout en peper. Zet apart maar schep af en toe om goed in te laten trekken.
  5. Leg de tortilla wraps op elkaar, plaats op een stuk aluminiumfolie en vorm een dikke rol. Knijp de uiteinden bij elkaar. Plaats in de oven om een paar minuten te verwarmen.
  6. Verhit ondertussen een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en schroei op hoog vuur de biefstuk met de marinade in 2 – 3 minuten dicht. Van binnen mag het vlees nog rosé zijn.
  7. Vul (aan tafel) de wraps met de witte kool & wortel mix. Verdeel er de Koreanse biefstuk overheen. Leg een paar zoetzure komkommer er over en bestrooi naar wens me de toppings: een kneepje limoensap, wat verse koriander en een beetje bosui. Serveer direct!

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Koreaanse biefstuk wraps wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago