Lunch recepten

Komkommer Salade met Gerookte Zalm en Roomkaas

Kun je momenteel geen komkommers meer in de schappen vinden? Deze zomer gaan de komkommer salades namelijk helemaal viraal op social media. Alles met dank aan ene ‘Logan’ die de heerlijkst komkommer recepten in een bakje stopt, door elkaar schud, en lekker opsmikkelt op camera. Hier is mijn grote favoriet: de viral komkommer salade met gerookte zalm!

Zodra een filmpje op TikTok of Instagram opent met: “sometimes you need to eat an entire cucumber” (= “soms wil je gewoon een hele komkommer eten”) dan weet je eigenlijk al hoe laat het is. Binnen een paar seconden snijd een mandoline een hele komkommer fijn en gaan er nog een paar heerlijke ingrediënten bij, zoals roomkaas en ui. Maar soms ook hele mooie Aziatisch twists met chili olie, sesam en pindakaas. @Loganfewd is er een koning in om de saaie komkommer tot een heerlijke lunch te maken. Zelf ben ik dol op de klassieke bagel combinatie van roomkaas en zalm. Dus het is dan ook niet voor niets dat zijn recept voor Komkommer salade met gerookte zalm hier een grote favoriet is.

Nog meer lekkere lunch recepten met gerookte zalm

Je wilt niet weten hoe vaak ik inmiddels Logan’s Komkommer salade met gerookte zalm en roomkaas heb gegeten. Maar het is in ieder geval een heerlijke, voedzame lunch met lekker veel vis om van te smullen. Wil je nog meer lekkere lunch recepten met (gerookte) zalm proberen? Check dan ook deze recepten:


Heb je deze al in huis?


Print

Komkommer Salade met Gerookte Zalm en Roomkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zomervakantie was het ‘komkommertijd’ over de gehele wereld want de bakjes met komkommersalades van @Loganfewd gingen VIRAL op TikTok en Instagram. Met dit recept maak je de komkommer salade met gerookte zalm en roomkaas klaar voor een makkelijke en voedzame lunch! 

Ingredients

Scale
  • 1 komkommer
  • ½1 rode ui
  • 1 flinke eetlepel roomkaas,
  • 100 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden of geknipt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel Everything but Bagel seasoning
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • snufje versgemalen peper

Extra:

  • Mandoline (of gebruik een kaasschaaf)
  • Vershouddoos met deksel – 1000 ml inhoud

Instructions

  1. Plaats de mandoline bovenop je verhouddoos en zet in de plakjes stand (ca 2 mm). Was de komkommer en snijd in dunne plakjes met de mandoline. Deze worden dan rechtstreeks in het bakje opgevangen, incl. vocht.
  2. Draai de mandoline in de dunne rasp stand en snijd nu de rode uit fijn boven het bakje.
  3. Lepel hier de roomkaas en stukje gerookte zalm bovenop. Voeg tot slot de kappertjes, Everything-but-the-Bagel seasoning en bieslook toe. Maak het geheel af met een snuf vers gemalen zwarte peper.
  4. Plaats de desksel goed op de vershouddoos en schud de boel heel goed door elkaar. Je mag het gerust als een pre-lunch workout zien. 🙂
  5. Haal de deksel voorzichtig van de doos af en gebruik een lepel, vork of eetstokjes om je komkommer salade met gerookte zalm te verorberen.

Eet smakelijk!

Notes

Wil je dit recept meer uitbreiden? Serveer er dan bijvoorbeeld een bagel bij. Of serveer als maaltijdsalade met bijvoorbeeld ijsbergsla, stukjes paprika of avocado en eventueel wat walnoten. Een beetje voorgekookte couscous of quinoa kan ook. Varieer in ieder geval heerlijk met dit recept voor de viral komkommersalade met gerookte zalm en roomkaas


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze viral Komkommer salade met gerookte zalm en roomkaas!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Iers Sodabrood

Op 17 Maart is het St. Patricks Day en als er een gerecht is dat…

3 dagen ago

Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte…

4 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

7 dagen ago

Soto Madura (Indonesische soep met rundvlees)

Nu de dagen weer kouder aan het worden zijn, staan bij ons de maaltijdsoepen weer…

1 week ago

Matcha Latte maken

Social media staat bol met hippe jonge dames die sippen van een groen drankje in…

1 week ago

Vegetarische Pasta met pompoen en boerenkool

De Meatless Monday van vandaag staat volop in het teken van het najaar: een vegetarische…

2 weken ago