Kun je momenteel geen komkommers meer in de schappen vinden? Deze zomer gaan de komkommer salades namelijk helemaal viraal op social media. Alles met dank aan ene ‘Logan’ die de heerlijkst komkommer recepten in een bakje stopt, door elkaar schud, en lekker opsmikkelt op camera. Hier is mijn grote favoriet: de viral komkommer salade met gerookte zalm!
Zodra een filmpje op TikTok of Instagram opent met: “sometimes you need to eat an entire cucumber” (= “soms wil je gewoon een hele komkommer eten”) dan weet je eigenlijk al hoe laat het is. Binnen een paar seconden snijd een mandoline een hele komkommer fijn en gaan er nog een paar heerlijke ingrediënten bij, zoals roomkaas en ui. Maar soms ook hele mooie Aziatisch twists met chili olie, sesam en pindakaas. @Loganfewd is er een koning in om de saaie komkommer tot een heerlijke lunch te maken. Zelf ben ik dol op de klassieke bagel combinatie van roomkaas en zalm. Dus het is dan ook niet voor niets dat zijn recept voor Komkommer salade met gerookte zalm hier een grote favoriet is.
Je wilt niet weten hoe vaak ik inmiddels Logan’s Komkommer salade met gerookte zalm en roomkaas heb gegeten. Maar het is in ieder geval een heerlijke, voedzame lunch met lekker veel vis om van te smullen. Wil je nog meer lekkere lunch recepten met (gerookte) zalm proberen? Check dan ook deze recepten:
Heb je deze al in huis?
Deze zomervakantie was het ‘komkommertijd’ over de gehele wereld want de bakjes met komkommersalades van @Loganfewd gingen VIRAL op TikTok en Instagram. Met dit recept maak je de komkommer salade met gerookte zalm en roomkaas klaar voor een makkelijke en voedzame lunch!
Extra:
Eet smakelijk!
Wil je dit recept meer uitbreiden? Serveer er dan bijvoorbeeld een bagel bij. Of serveer als maaltijdsalade met bijvoorbeeld ijsbergsla, stukjes paprika of avocado en eventueel wat walnoten. Een beetje voorgekookte couscous of quinoa kan ook. Varieer in ieder geval heerlijk met dit recept voor de viral komkommersalade met gerookte zalm en roomkaas
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze viral Komkommer salade met gerookte zalm en roomkaas!
Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Nu de dagen weer kouder aan het worden zijn, staan bij ons de maaltijdsoepen weer…
Social media staat bol met hippe jonge dames die sippen van een groen drankje in…
De Meatless Monday van vandaag staat volop in het teken van het najaar: een vegetarische…