Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte deze kleurrijke Aziatische salade met tofu met hoisin, zoete aardappel, cashewnoten en wortel. Het gerecht is volledig vegan en is er eentje om regelmatig op het menu te zetten!
Tempe en Tofu kom je met grote regelmaat tegen in Aziatische keukens en zijn ook zeer geliefde vleesvervangers onder vegans. De vraag is alleen met welke sausje ga je dit marineren en is deze saus wel vegan? Vissaus en oestersaus bijvoorbeeld zijn dat niet, maar Hoisinsaus is over het algemeen vegetarisch. Je kunt voor dit gerecht kant-en-klare tofu met hoisinsmaak gebruiken (deze wordt bij een aantal supermarkten verkochtin het koelschap), maar je kunt naturel tofu ook heel makkelijk zelf marineren. Als je kant-en-klare tofu met hoisinsmaak hebt gekocht, dan kun je stap 1 van de receptomschrijving overslaan. Maar laat je bovenal verrassen door deze heerlijke maaltijdsalade die dus gewoonweg vegan blijkt te zijn.
De laatste tijd probeer ik iets vaker veganistisch te koken en zo kwam ik terecht bij dit gerecht. Wat ik soms mis bij gerechten zonder vlees, kaas of boter, is dat het wat vlak kan smaken. Dus daarom heb ik dit gerecht met de hoisin, chili en een heerlijke dressing juist lekker goed op smaak gebracht. En eerlijk is eerlijk, ik miste daardoor echt niet de gebruikelijke, dierlijke ingrediënten. Ben je geïnspireerd om ook eens vaker veganistisch te koken? Probeer dan eens deze Libanese snijbonen stoofpot (Loubye Bzeit), of maak deze Vegan salade niçoise. Betty en haar kids zijn bijvoorbeeld weer helemaal fan van deze Pindacurry met zoete aardappel. Alledrie veganistische gerechten met heerlijke, krachtige smaken en bovenal ook lekker gezond!
Voor de dressing:
Indien je naturel tofu hebt, dan de volgende ingrediënten extra voor de marinade:
Eet smakelijk!
Liefs Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan Aziatische salade met tofu en zoete aardappel gaat maken.
In Amerika staat 12 oktober bekend als Nationale 'Pulled Pork Day'. Het land van de…
Heb je (diepvries) blokjes pompoen of pompoen puree in huis? Dan maak je er dit…
Vroeger... kwam ik nog wel eens bij het grote Douwe Egberts cafe aan de Neude…
Ben jij ook zo'n fan van maaltijdsoep, noedelsoep of zelfs ramen? Deze vegetarische miso soep…
Pompoenen zijn natuurlijk onlosmakend met de herfst en najaar verbonden, en deze zoete versnapering is…
Elk jaar kijken velen uit naar het moment dat de 'Pumpkin Spice Latte' weer verkrijgbaar…