Het is weer eens tijd voor een heerlijke zoete versnapering, want daar wordt iedereen vrolijk van! Wij gingen aan de slag met zelf kokos makronen maken en geloof me: na het proeven hiervan ga je ze nooit meer in de winkel kopen!
Mede door de lockdowns afgelopen jaar zijn wij gewoonweg wat slimmer en beter boodschappen gaan plannen. Ook werd er meer recepten gekookt of gebakken met spullen die veelal achterin de voorraad kast stonden. Thuis kwamen de blikken gecondenseerde melk op tafel en ik vond ook een flinke zak kokosrasp terug. Omdat dochterlief de laatste tijd de smaak van mini-bakker flink te pakken heeft, besloot ik om dus met haar zelf kokos makronen te gaan maken. En dat met succes! Inmiddels hebben we zelfs ook wat variatie recepten onder de knie dus die kan ik meteen met jullie delen zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan met deze ‘sneeuwballen’ zoals mijn dochter ze ook wel eens noemt.
De basis van voor het maken van deze kokos makronen is natuurlijk kokos, maar ook gecondenseerde melk. Dat is een dikke stroperige substantie, vaak te koop in blik, en is niets meer dan ingekookte melk met suiker. Het is heerlijk zoet en je kunt er tal van zoete bakrecepten mee maken. Als je gecondenseerde melk namelijk nog langer (au-bain marie) verwarmt, dan krijg je namelijk karamel, dus ideaal voor het maken van (chocolade) fudge. Maar ook deze chocolade-karameltaart maak je met een blikje gecondenseerde melk. Laten we vooral ook niet de Banoffee Pie vergeten, die bij ons een echte lente favoriet is tijdens Pasen bijvoorbeeld! Varieer er dus lekker op los met deze recepten met gecondenseerde melk.
Met dit recept voor kokos makronen maken kun je eenvoudig zelf aan de slag met deze ronde kokoskoeken. Ze zijn glutenvrij maar zo lekker zacht van textuur. De geraspte kokos met gecondenseerde melk maken het een lekker zoet tussendoortje om van te genieten!
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Speculaas-kokosmakronen
Voeg 1 theelepel speculaaskruiden toe aan het beslag. Laat na het bakken de kokosmakronen goed afkoelen. Smelt 50 gram witte chocolade en trek hier ‘lijntjes’ van over de afgekoelde speculaas-makronen en laat opstijven.
Limoen-kokosmakronen
Spatel de geraspte schil van een halve limoen mee in het beslag.Laat na het bakken de kokosmakronen goed afkoelen. Smelt 50 gram witte chocolade en trek hier ‘lijntjes’ van over de bovenkant. Bestrooi vervolgens de chocolade met wat gecrushde gevriesdroogde frambozen of aardbeien. Laat de chocolade uitharden.
Chocolade-kokosmakronen
Smelt 80 gram pure chocolade en ‘dip’ de bovenkant van de makronen in de chocolade. Zet terug neer op bakpapier en bestrooi de chocolade met een klein snufje salt flakes of een klein snufje vers gemalen peper. Laat de chocolade uitharden.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kokos makronen wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…