In deze feestelijke oktober maand vier ik mijn verjaardag en dan mag een lekkere cake voor bij de koffie natuurlijk niet ontbreken! Dit jaar staat er een heuse koffiecake met mascarponeroom op tafel!
En om deze cake nog een tikkeltje feestelijker te maken, vullen we deze met mascarpone room. Deze heeft veel weg van de Engelse Clotted Cream en is dus blijkbaar niet alleen erg lekker bij scones, maar ook een geweldige vulling voor cake! En zo moeilijk blijkt zelf koffiecake met mascarpone room maken eigenlijk ook niet, dus wat let je?
In dit recept vind ik juist het contrast zo fijn: cake is over het algemeen lekker zoet, maar die bittere koffiesmaak combineert heel goed met een beetje hartige mascarponeroom. De liefhebber kan natuurlijk nog wat extra poedersuiker door de room heen mengen om zoeter te maken. Maar het testpanel is het er unaniem over eens: de halfzoete variant smaakt prima bij deze koffiecake.
Op deze site vind je zowieso het basisrecept voor cakebeslag maken, uiteraard met meerdere variaties hierop. Maar de inspiratie voor deze koffiecake met mascarponeroom komt toch echt uit het lekkere en zoete Laura’s Bakery Basisbakboek. Fans van bakrecepten met koffie kan ik deze hazelnoot-koffie koeken met chocolade ook ten zeerste aanraden. En wat dacht je van de oer-Hollandse Mokka Taart met moka-botercreme?
Eet smakelijk!Groetjes, Betty
Bewaartip: De gebakken koffiecake kun je het beste gewoon afgedekt op het aanrecht bewaren. Zodra je de cake gevuld hebt met de mascarponeroom, kun je hem het beste afgedekt in de koelkast bewaren.
Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse…
Het is vandaag World Vegan Day en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.…
Wie jarig is trakteert, dus heb ik maar liefst 10 recepten voor Halloween taart en…
Wist je dat witte champignons uitermate geschikt zijn om eetbare 'skelet schedels' van te maken?…
Als er een krokante topping is die je hier steevast in de voorraadkast tegenkomt, dan…
Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…
View Comments