Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse knoflookcurry met bonenrijst. Er gaat namelijk maar liefst een hele bol knoflook per persoon in! Dat klinkt heftiger dan het is, want knoflook wordt namelijk lekker zacht en minder scherp als je het zachtjes doorkookt.
Tijdens een fantastische reis door Sri Lanka heb ik, foodie als ik ben, natuurlijk ook kookworkshops gevolgd. De Sri Lankaanse keuken beviel me namelijk wel heel goed. Mocht je nu eens in Sri Lanka zijn en dit ook leuk vinden, beveel ik je absoluut de kookworkshop aan van Ella Spice Garden (in Ella dus). Zo’n workshop kost 2.500 SR (zo’n 13 euro) per persoon. Voor lokale begrippen niet heel goedkoop maar je krijgt er wel een hele goede kookles en een heerlijk diner voor terug:) Ze hebben een kruidentuin die je ook kunt bezoeken. Deze kruiden uit eigen tuin gebruik ze dan ook voor de curry’s. Ik maakt verschillende vegetarische curry’s, dus er zal er binnenkort nog wel één verschijnen hier op de blog… Maar vandaag heb ik dus deze knoflookcurry met bonenrijst voor jullie op het menu staan. De knoflook wordt lekker zoet en is nog eens heel goed voor je weerstand, hart en bloedvaten!
LET OP! Teveel knoflook kan een bloedverdunnend effect hebben. Dit gerecht is dus mogelijk niet geschikt voor mensen die bloedverdunner slikken of anti-stollingsmedicijnen gebruiken.
Het nadeel van een ‘exotische’ kookworkshop in het buitenland is dat je de ingredienten hiervoor ook veelal enkel bij de Toko zult vinden. Heb je eenmaal alles in huis dan kun jij ook lekker aan de slag met deze traditionele knoflookcurry met bonenrijst. Ook lekker: deze Sri-Lankaanse linzenkoekjes (Dahl) die gezien worden als ware streetfood. Of ga voor deze smakelijke groentestoof met okra in de hoofdrol. Wordt het weer wat warmer dan is deze zomerse rijstsalade met mango ook een aanrader. Eet smakelijk alvast.
Deze vegetarische knoflookcurry met bonenrijst leerde ik maken tijdens een kookworkshop in Sri-Lanka. Er gaat maar liefst 1 hele bol knoflook per persoon in dus je kunt je voorstellen dat dit je weerstand een ware boost zal geven! (zie ook notes). Gepofte knoflook is veel zachter en zoeter van smaak en is een echte smaakmaker in dit gerecht.
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
LET OP! Teveel knoflook kan een bloedverdunnend effect hebben. Dit gerecht is dus mogelijk niet geschikt voor mensen die bloedverdunner slikken of anti-stollingsmedicijnen gebruiken.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze SriLankaanse knoflookcurry met bonenrijst.
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…