Januari is natuurlijk de maand vol goede voornemens en niet voor niets krijg ik zoveel berichtjes voor low carb en zelf keto recepten van jullie. Vandaag het ik dan ook deze heerlijke kerrie eieren met spek als goede tip voor jullie!

Ketogeen ontbijt met kerrie eieren

Mijn man en ik zijn sinds het nieuwe jaar wel weer ‘back to normal’ zeg maar. Meer vetten en eiwitten en iets minder carbs dan we in december aten. Eieren en spek zijn hier dan ook grote favoriet tijdens het ontbijt en mag je in een ketogeen dieet lekker vaak op het menu zetten! Daarnaast vind ik kerrie en kurkuma ook geweldig samen gaan met eieren (toch iets meekregen van je Indo schoonfamilie Betty :-). Kurkuma is ook een echte weerstandsbooster, zeker in combinatie met een snuf peper. Wil je liever ‘gewone’ roerei maken? Check dan zeker de tips voor dit recept voor de perfecte scrambled eggs maken!

Keto dieet of balansdag?

Daarnaast krijg ik ook van jullie de vraag of ik nu ineens het keto dieet ben gaan volgen? Maar het antwoord is nee! Ik geloof echter wel in bewust gezondere keuzes maken en de low carb en keto recepten op deze site hebben in ieder geval gemeen dat je dus meer eiwitten en vetten toevoegt aan je eetpatroon. En nagenoeg of minder koolhydraten. Deze kerrie eieren met spek zijn dus ook ideaal voor een ‘balansdag’ die ik regelmatig inlas.

Nog meer keto proof recepten met ei

Eieren zijn echt zo’n goed basis ingredient voor low carb en keto proof recepten! Niet alleen deze kerrie eieren met spek vallen dus thuis enorm in de smaak, maar uiteraard ook deze andere keto proof ontbijt recepten met ei! Wat dacht je van deze Chaffles wafels met kaas? Als je naast keto ook nog Intermitting fasting doet dan zijn deze scrambled eggs met zalm en spinazie ook een aanrader om het vasten te verbreken. Zo krijg je namelijk in een keer een heleboel goede voedingstoffen binnen! En heb je binnenkort een (nieuwjaars) borrel op de planning staan? Dan zijn deze 3x gevulde eieren ook een geweldig borrelhapje om van te smullen!


Print

Recept: Kerrie eieren met spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Januari is natuurlijk de maand vol goede voornemens en niet voor niets krijg is zoveel berichtjes voor low carb en zelf keto recepten van jullie. Vandaag het ik dan ook deze heerlijke kerrie eieren met spek als goede tip voor jullie! Zo zijn scrambled eggs echt super lekker namelijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 min.
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 40 gr magere spekreepjes
  • 2 eieren
  • 4 el sojaroom (60 ml)
  • 0.5 tl kurkuma
  • 0.25 tl garam masala (kerrie kruiden)
  • flinke snuf gemalen peper
  • snufje zout
  • 1 tl fijngehakte bieslook
  • 1 tl kokosolie

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan op medium vuur. Bak hierin de magere spekreepjes rondom aan en lichtbruin, maar niet krokant (!)
  2. Kluts in een kom de eieren met de room, kurkuma, kerrie kruiden, peper & zout en de bieslook.
  3. Voeg de kokosolie toe aan de magere spekreepjes en laat smelten. Giet het eimengsel bij de spekjes en laat 30 seconden staan. Vouw daarna met een houten lepel het ei rondom in de pan naar binnen. Laat daarna weer 30 seconden staan. Vouw daarna opnieuw naar binnen. Ga net zo lang door tot al het ei gestold is. Serveer de kerrie eieren direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: voeg een beetje rauwkost toe aan je kerrie eieren voor extra vezels en vitamientjes. Gesneden komkommer of een (halve) tomaat of avocado is altijd lekker. Meebakken met de spekjes kan ook en kost je vaak niet al teveel koolhydraten. 

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 375
  • Sugar: 1.99 g
  • Sodium: 130 mg
  • Fat: 30.83 g
  • Carbohydrates: 4.48 g
  • Fiber: 0.9 g
  • Protein: 18.89 g
  • Cholesterol: 372 mg

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze low carb kerrie eieren met spek wilt gaat maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago