Januari is natuurlijk de maand vol goede voornemens en niet voor niets krijg ik zoveel berichtjes voor low carb en zelf keto recepten van jullie. Vandaag het ik dan ook deze heerlijke kerrie eieren met spek als goede tip voor jullie!

Ketogeen ontbijt met kerrie eieren

Mijn man en ik zijn sinds het nieuwe jaar wel weer ‘back to normal’ zeg maar. Meer vetten en eiwitten en iets minder carbs dan we in december aten. Eieren en spek zijn hier dan ook grote favoriet tijdens het ontbijt en mag je in een ketogeen dieet lekker vaak op het menu zetten! Daarnaast vind ik kerrie en kurkuma ook geweldig samen gaan met eieren (toch iets meekregen van je Indo schoonfamilie Betty :-). Kurkuma is ook een echte weerstandsbooster, zeker in combinatie met een snuf peper. Wil je liever ‘gewone’ roerei maken? Check dan zeker de tips voor dit recept voor de perfecte scrambled eggs maken!

Keto dieet of balansdag?

Daarnaast krijg ik ook van jullie de vraag of ik nu ineens het keto dieet ben gaan volgen? Maar het antwoord is nee! Ik geloof echter wel in bewust gezondere keuzes maken en de low carb en keto recepten op deze site hebben in ieder geval gemeen dat je dus meer eiwitten en vetten toevoegt aan je eetpatroon. En nagenoeg of minder koolhydraten. Deze kerrie eieren met spek zijn dus ook ideaal voor een ‘balansdag’ die ik regelmatig inlas.

Nog meer keto proof recepten met ei

Eieren zijn echt zo’n goed basis ingredient voor low carb en keto proof recepten! Niet alleen deze kerrie eieren met spek vallen dus thuis enorm in de smaak, maar uiteraard ook deze andere keto proof ontbijt recepten met ei! Wat dacht je van deze Chaffles wafels met kaas? Als je naast keto ook nog Intermitting fasting doet dan zijn deze scrambled eggs met zalm en spinazie ook een aanrader om het vasten te verbreken. Zo krijg je namelijk in een keer een heleboel goede voedingstoffen binnen! En heb je binnenkort een (nieuwjaars) borrel op de planning staan? Dan zijn deze 3x gevulde eieren ook een geweldig borrelhapje om van te smullen!


Print

Recept: Kerrie eieren met spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Januari is natuurlijk de maand vol goede voornemens en niet voor niets krijg is zoveel berichtjes voor low carb en zelf keto recepten van jullie. Vandaag het ik dan ook deze heerlijke kerrie eieren met spek als goede tip voor jullie! Zo zijn scrambled eggs echt super lekker namelijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 min.
  • Yield: 1 persoon
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 40 gr magere spekreepjes
  • 2 eieren
  • 4 el sojaroom (60 ml)
  • 0.5 tl kurkuma
  • 0.25 tl garam masala (kerrie kruiden)
  • flinke snuf gemalen peper
  • snufje zout
  • 1 tl fijngehakte bieslook
  • 1 tl kokosolie

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan op medium vuur. Bak hierin de magere spekreepjes rondom aan en lichtbruin, maar niet krokant (!)
  2. Kluts in een kom de eieren met de room, kurkuma, kerrie kruiden, peper & zout en de bieslook.
  3. Voeg de kokosolie toe aan de magere spekreepjes en laat smelten. Giet het eimengsel bij de spekjes en laat 30 seconden staan. Vouw daarna met een houten lepel het ei rondom in de pan naar binnen. Laat daarna weer 30 seconden staan. Vouw daarna opnieuw naar binnen. Ga net zo lang door tot al het ei gestold is. Serveer de kerrie eieren direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: voeg een beetje rauwkost toe aan je kerrie eieren voor extra vezels en vitamientjes. Gesneden komkommer of een (halve) tomaat of avocado is altijd lekker. Meebakken met de spekjes kan ook en kost je vaak niet al teveel koolhydraten. 

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 375
  • Sugar: 1.99 g
  • Sodium: 130 mg
  • Fat: 30.83 g
  • Carbohydrates: 4.48 g
  • Fiber: 0.9 g
  • Protein: 18.89 g
  • Cholesterol: 372 mg

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze low carb kerrie eieren met spek wilt gaat maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

3 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

4 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

6 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

1 week ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

2 weken ago