Het recept voor deze Italiaanse Amaretti koekjes is zo eenvoudig en makkelijk om te maken. Deze amandelkoekjes of ‘bitterkoekjes’ zijn dan ook niet voor niets een van mijn favoriete koekjes uit de Italiaanse keuken en ze zijn ook nog eens glutenvrij!
In Nederland hebben we kokos makroken, maar in Italie hebben ze amaretti – een zachte Italiaanse amandelkoekjes. De basis is namelijk ook hier weer luchtig geklopt eiwit, maar dan met amandelmeel en suiker. Om ze hun typische vorm te geven maak je eerste een rol van het zachte deeg, snijd deze in plakjes en wentelt ze door poedersuiker heen. Let op, dit zijn niet die vrij harde amandel ‘bitterkoekjes’ die je misschien kent uit de supermarkt. Onderstaand recept geeft echte brosse – maar nog steeds lekker zacht van binnen – Italiaanse Amaretti koekjes die je met name in Noord-Italie tegenkomt. Ik moet je waarschuwen: je gaat het niet bij een stuk kunnen houden!
Gebruik voor dit recept gerust eiwitten uit een flesje. Ga je echter hele eieren splitsen? Dan kun je met de overgebleven eidooiers ook weer lekkere recepten maken. Neem gerust hier een kijkje voor het overzicht.
In het land van de espresso’s en cappuccino’s is het niet zo gek dat men er ook dol is op koekjes en zoete deegwaren. Vaak worden knapperige koekjes zelfs even in de koffie gedoopt om zachter te maken. Je vindt dan ook nog meer Italiaanse koekjes recepten hier op de website. Maak bijvoorbeeld eens zelf Italiaanse cantuccinin koekjes. Ken je overigens ook al deze amandel-kruimelkoek genaamd Sbrisolona? Dat is ook een heel lekker recept! Daarnaast komt er binnenkort ook nog een recept voor hazelnoten-amaretti met chocolate online! Nog een tip: maak eens een echte Italiaanse ‘affogato’ koffie dessert met ijs en een verkruimeld koekje!
In Italie is men dol op koekjes bakken. Deze Italiaanse Amaretti koekjes heten ook wel amandelkoekjes of bitterkoekes. Het recept is heel eenvoudig te maken met geklopte eiwitten, amandelmeel en Amaretto. Dit zijn beetje brosse – maar nog steeds lekker zacht van binnen – koekjes die je met name in Noord-Italie tegenkom
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes.
*Liever geen alcohol in je koekje? Je kunt de Amaretto ook vervangen door gelijke hoeveelheden Monin koffiesiroop in ‘Abrikoos’ bijvoorbeeld.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse amandelkoekjes genaamd Amaretti wilt gaan maken.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Hoi Betty,
Wat een leuke site heb je, allemaal verleidelijke recepten, ik houd er van! Nu wilde ik even jouw Italiaanse Amaretti koekjes maken, zien er zo lekker uit. Maar nu viel het me op dat bakpoeder wel in de bereiding wordt vermeld maar niet in de ingrediëntenlijst staat. Ik schat zo een half zakje maar dat is maar en gok. Ik hoor graag van wat echt de bedoeling is. Bedankt alvast en succes verder met je site.
Groet, Ronaldo
Hi Ronaldo,
officieel gaat er geen bakpoeder in deze koekjes, maar het kan geen kwaad. Ze worden hooguit iets luchtiger.
Maar voor de zekerheid zal ik het even uit het recept halen. Bedankt voor het doorgeven en eet smakelijk!
Ontzettend lekker!