Het barbecue seizoen vind inmiddels heel het jaar door plaats. En tijdens deze Indiase week wilde ik jullie laten zien dat je ook een Indiaas gerecht op de barbecue kunt bereiden. Deze Indiase kipspiezen van de barbecue worden gemaakt met tikka masala saus en zijn een feestelijk en kruidig hapje tijdens zomerse avonden.
Wij hebben thuis een campingaz barbecue in de tuin staan. Het makkelijke van zo’n gas barbecue is dat je deze eigenlijk direct na het ontsteken kunt gebruiken. Je hoeft dus niet een half uur te wachten tot de houtskolen goed aan zijn en de barbecue op temperatuur is. En dat maakt het nu tijdens een gewone doordeweekse dag ook heel makkelijk om bijvoorbeeld een steak, kipsate of deze indiase kipspiesjes van de barbecue te bereiden. Weet je wat ook heel lekker is om op de barbecue te bereiden: deze Tandoori lampspiezen met groene chutney! Of maak eens deze gekruide kipstaven genaamd Seekh Kebab!
Maak alleen nog even een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla, mango en avocado bij deze gegrilde kipspiesjes van de barbecue. Serveer met wat gekookte basmatirijst, naanbroodjes en die overheerlijke yoghurt raita bij. En je hebt een complete Indiase avondmaal te pakken. Wij zijn sowieso fan van de Indiase gerechten. Van curry tot Indiase kipspiesjes van de barbecue en een heerlijke hartige taart! Check hier al onze recepten uit de Indiase keuken! En uiteraard hebben we aan de barbecue recepten ook een apart hoofdstuk gewijd!
Deze Indiase kipspiesjes van de barbecue worden bereid met Tikka masala kruiden en yoghurt. Alleen nog even aan een sate prikker rijgen, samen met uien en paprika en je hebt een heerlijk kip barbecue recept te pakken!
Voor erbij:
Pel de uien, snijd overlangs doormidden en elke helft in 3 parten. (= totaal 12 stuks) Was de paprika, snijd de 4 zijkanten er af en elk vervolgens in 6 stukken (= totaal 24 stuks)
Variatietip: snij vers gebakken naanbroodjes in, vul deze met wat ijsbergsla, de gegrilde kipspiezen (zonder stokje) en lepel hier wat (mango) chutney overheen voor een Indiase streetfood party!
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…
View Comments
In stap 2 staat dat knoflook en uitgeperst knoflookteentje toegevoegd moet worden. Die eerste knoflook moet de yoghurt zijn: dat ingrediënt komt verder nergens terug.
Je hebt helemaal gelijk Thijs, bedankt voor het doorgeven!