Liefhebbers van de Indiase keuken hebben vast wel eens deze Indiase aardappels met doperwten geproefd. Het is een simpel bijgerecht dat werkelijk iedereen wel lust. Niet perse pittig maar wel lekker om extra groenten aan je Indiase rijsttafel toe te voegen.
Deze snelle Indiase aardappels met doperwten wordt in de volksmond ook Aloo Mutter (of aloo matar) genoemd. Want aloo betekent aardappel en mutter of matar is het Indiase woord voor doperwten. Lekker geserveerd in een kruidig sausje van uien en tomaten is dit het ideale bijgerecht voor heel veel verschillende Indiase vlees, kip of vis gerechten. Daarnaast wordt basmatirijst ook altijd als bijgerecht geserveerd en naan brood om al die heerlijke sauzen lekker mee te kunnen deppen en verorberen.
Ik vind die Indiase keuken is echt zo ontzettend lekker en smaakvol. Lang niet alles is pittig hoor. Neem bijvoorbeeld het recept voor Butter Chicken die binnenkort online komt! Maar deze Palak Paneer is een milde spinaziecurry met paneer kaas en blijkt ook een grote favoriet op deze site. Zoek je iets om al dat pittige eten een beetje mee af te kunnen remmen? Dan mag de bekende ‘Raita’ yogurtsaus natuurlijk niet aan tafel ontbreken. Zoek je juist wat meer pit? Probeer dan eens deze pittige en friszure groene chutney met koriander en groene peper. Die kun je namelijk heeeeel erg pittig maken en lekker over je gerechten heen lepelen. Check hier al onze recepten uit de Indiase keuken!
Deze Indiase aardappels met doperwten een simpel bijgerecht dat werkelijk iedereen wel lust. Niet perse pittig maar wel lekker om extra groenten aan je Indiase rijsttafel toe te voegen. In de volksmond heet dit gerecht Aloo Mutter of Aloo Mata en is letterlijk vertaald aardappel & doperwten. Rijst en naan broodjes zijn ook zeer geliefde bijgerechten uit de Indiase keuken.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Indiase aardappels met doperwten, ook wel Aloo Mutter genoemd.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…